Cộng đồng chia sẻ tri thức Lib24.vn

2. Look at the sequence of pictures that describe how cacao beans are processed. Put them in the correct order.

Gửi bởi: Nguyễn Thị Ngọc Vào 20 tháng 6 2019 lúc 14:47:23

Lý thuyết

Câu hỏi

(Nhìn tranh mô tả quá trình chế biến hạt ca-cao rồi xếp đúng thứ tự các bức tranh.)

Hướng dẫn giải

1 - d) The fruit harvest is fermented for three to nine days to kill the beans and turn them brown.

2 - a) The beans are dried in the sun.

3 - e) The beans are cleared in special machines.

4 - c) The beans are roasted to bring out the chocolate favour.

5 - b) They are shelled and ground to produce chocolate liquor.

6 - f) The liquor is made into chocolate candy or cocoa powder.

Now use the sequence markers in exercise 'write 1' to link sentences together in a paragraph.

(Bây giờ hãy dùng từ nối ở bài tập 1 để nối các câu trên lại với nhau thành một đoạn văn.)

At first, the fruit harvest is fermented for three to nine days to kill the beans and turn them brown. Then, the beans are dried in the sun. Next, the beans are cleured in special machines. After this, the beans are roasted to bring out the chocolate favour. Then, they are shelled and ground to produce chocolate liquor. Finally, the liquor is made into chocolate candy or cocoa powder.

Tạm dịch:

Lúc đầu, vụ thu hoạch trái cây được lên men từ ba đến chín ngày để làm rụng hạt và biến chúng thành màu nâu. Sau đó, hạt được sấy khô dưới ánh mặt trời. Tiếp theo, các hạt được bào chế trong các loại máy đặc biệt. Sau đó, các hạt được rang để lấy hương vị sô cô la. Sau đó, chúng được bóc vỏ và nghiền để sản xuất chất lỏng sô cô la. Cuối cùng, chất lỏng được làm thành kẹo sô-cô-la hoặc bột cacao.

Update: 20 tháng 6 2019 lúc 14:47:23

Các câu hỏi cùng bài học