Cộng đồng chia sẻ tri thức Lib24.vn

GIÁO ÁN DẠY THÊM TA 9

d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e
Gửi bởi: Thành Đạt 29 tháng 10 2020 lúc 15:04:34 | Được cập nhật: hôm kia lúc 19:56:33 Kiểu file: DOC | Lượt xem: 519 | Lượt Download: 16 | File size: 0.363008 Mb

Nội dung tài liệu

Tải xuống
Link tài liệu:
Tải xuống

Các tài liệu liên quan


Có thể bạn quan tâm


Thông tin tài liệu

Preparing:
Teaching:

Giáo án dạy thêm Tiếng Anh lớp 9.
Week: 2

Review: Past simple
I.Objectives: Students repeat past simple tense and some
Structures rewrite the sentences
A. Grammar.
1.Past simple:
* Form: V- ed= ved
S +ved +o.
*pronunciation: ed
Ed-(id ): t & d
wanted
needed
Ed- / t / : k, p, f , s , ss, sh , ch,
looked
stopped watched
Ed-/d / :lµ nh÷ng ©m cßn l¹i.
rained
earned played
-It’s time s+ved
- It’s time
since + s + ved? –it’s two years since I learn English
* notes: Model sentences.
1.How long is it since +s +ved? –How long is it since you had holiday.
It’s two years since I had a holiday.
2. When did S + v ( inf )? = How long ago +did +S +v?
How long have S +pII?
3.I haven’t seen her for a long time = I didn’t see her a long time
= I last saw her a time ago
4. I have learnt English for 5 years= I started to learn E 5 years ago.
2. Simple present:
a.Pronunciation: s or es
-s--/s / :k,p,f,t .
es--/iz /: ces,ses,xes ges, shes, ches,xes ,zes
-es, s -/z /: lµ nh÷ng ©m cßn l¹i
II .Exercises:
1.S¸ch bæ trî n©ng cao.
Ex 1 ( p 2): Choose A,B,C or D
Ex 2 ( p 2 ) Matching
Ex 3 ( p3 )Fill the each gap with a suitable preposition.
1.on
2. at
3.in
4.for
5.in
6.on
7.for 8.on
2.S¸ch «n tËp kiÎm tra.
Ex 3 ( p4 ) Choose the form words.
Ex 4,5 ( p6 ) Rewrite the sentences.
Question 1:Choose the word that has the underlined parts pronunced
differently.( 5p)
1. A. depend
B. enjoy
C. separate
D. returm
2. A. nature
B. national C. narrow
D. channel
3. A. invite
B. river
C. shrine
D.primary
4. A.problem
B. love
C. box
D. hobby
5. A. arrived
B. mentioned
C. ended
D. loved
**********************************
Checked: 29/8/2018
Prepairing:
Teaching:
I objectives:

Week :3
Structures: used to and Wish
S +used to +V

- S +be +used to + Ving
1

- Wish

II Grammar:
a.S +used +v
s +didn’t +use to +v
b. S +get + used to + ving
c. S + be + used to + ving… I am used to playing the guitar at night
d. Wish=ifonly=Would rather
S’d rather + v .
I ‘d rather have a new car
S’d rather sb + did sth.
I’d rather you came her on time.
e. enough +to V …./
too +to v…………..
III Exercises.
1. Bµi tËp bæ trî n©ng cao.
Ex . 1 (p5 ) Matching
1-b.
2-c . 3-a . 4-e
5.-d
Ex 3.( p 5 ) Supply the correct the word form.
Ex 4 ( p 6).Choose A,B,C Or D.
2. 670 c©u bµi tËp tr¾c nghiÖm.
Ex2. (p 3)Put the verbs in brackets in correct form.
Ex 4 ( p4 ) Make sentences with “wish”.
Ex 5 ( p5 ): Choose a,b,c or d.
1.a
2.c
3.d
4.c
5.b
6.a
7.b
8.c
Ex 6.( p5)Rewrite the sentences.
Ex 7. ( p 6 ) Choose the best answer in brackets to complete each of the following
Sentences.
1. a
2. c
3. d
4. b
5. e
Question III. Choose the word or phrase best complete each sentence
(10p):
1.He worked..............than his workmates.
A.more careful
B.as carefully
C.carefully
D.more carefully
2. I wish you ............ me how to do this exercise.
A.can help
B.will help
C.could help
D.should help
3. I find the time of English meals very strange. I’m not used.............. dinner at 5
p.m .
A.to have
B. to having
C.having
D.have
4.What time ..................... ?
A.has An phoned
B. An has phoned
C. did An phone
D.is An phone
5. The children ............... to the zoo.
A.were enjoyed
B.enjoyed being
C.were enjoyed
D.enjoyed
take
taken
taking
taking
6. Go and get me some coffee,................ ?
A.shall you
B.shan’t you
C.won’t you
D. will you
7. You have never been to Ha long Bay, ................ ?
A.have you
B.haven’t you
C. you have
D. you haven’t
8. He ................ his new job in Taiwan.
A.said us about
B. told about
C. said about
D. told us about
9. You will fail the exam....................... you learn harder.
A.if
B. unless
C.where
D.or
10. ................ she was a brilliant scientist.
A.She was said
B.It said that
C. People are said D. It is said that
that
*****************************************************
Week 4
2

Prepairing:
Teaching:
I. Objectives:

Exercises
Drill skills exercises:- Muntiple choice- Rewrite the sentences
-Choose the correct form of verb

II. Exercises:
Bµi 1: Chän tõ mµ phÇn g¹ch ch©n cã c¸ch ph¸t ©m kh¸c c¸c tõ cßn l¹i.
1. A. invite
B. pick
C. ticket
D. kitchen
2. A. lock
B. shock
C. block
D. program
3. A. bad
B. sad
C. day
D. catch
4. A. greet
B. teeth
C. deer
D. knee
5. A. sign
B. high
C. sit
D. mind
EX2:Choose A,B,C or D to complete these sentences
6. I love this city! The sights of it make a deep … on me.
A. impress
B. impressed
C. impressing
D. impression
7. Miss Hoa is very … . She goes to church every moorning.
A. religious
B. religiously
C. religion
D. religioner
8. My pen – pal and I have corresponded for over two years and we really enjoy
our … .
A. friend
B. friendly
C. frienship
D. friendily
9. The … religion of Malaysia is Islam.
A. office
B. official
C. officer
D. offician
10.
Like Vietnamse, Malaysia is a … country.
A. tropical
B. tropic
C. tropics
D. tropically
11.
The Malaysia unit of currency is the … .
A. riel
B. dollar
C. ringgit
D. peseta
12.
We often have a long summer … in July every year. We
don’t go to school.
A. holiday
B. vacation
C. semester
D. A and B
13.
You can take part in sports activities or not, that depends
on you. It’s … .
A. optional
B. forceful
C. compulsory
D. required
14.
Mai is a Buddhist. She often goes to … to pray.
A. church
B. pagoda
C. temple
D. mosque
Bµi 3: T×m lçi sai trong c©u.
1.She wishes he will stop making noise when she is working.
A
B
C
D
2.Tom uses to wear glasses, but he doesn’t now.
A
B
C
D
3.This book consists about three parts: introduction, development and conclusion.
A
B
C
D
4.Mai and me would like to join the English speaking club.
A
B
C
D
5.During the game, the rain starting so we had to stop suddenly.
A
B
C
D
6.When will you spend your summer vacation? ~ In Nha Trang.
A
B
C
D
7.He is not enough tall to reach the top of the shelf. He wishes he were taller.
A
B
C
D
th
8.There is an English examination in Friday November the 20 .
3

A B
C
D
9.He speaks French so I couldn’t understand. I wish I could understand him.
A
B
C
D
10.Childs mustn’t cross busy streets which are full of traffic.
A
B
C
D
Ex 2.Choose the best answer in the brackets to complete hese sentences.
1. They ( are used to/ used to ) go to Sam Son in the summer.
2. They ( are used to / used to ) playing soccer in the park
3. I am used to ( get/ getting) up early
4. Tom is (used to/ use to )doing his homework in the evening
5. I wish I ( were/ was/ am )a teacher
6. I’d rather ( go/ went) to school today.
7. I’d rather my new friend (come/came) here on time
8. Ifonly I ( learn/ learnt) English well.
9. are they used to (listen/ listening) to music?
10.
(Do they used to/ Are they used to ) watching TV?
EX 2: Rewrite sentences.
1. What a pity! You aren’t here with us now.
I wish…………………………………………….
2.I am living in a small house
I wish………………………………………..
3. I am sorry I can’t go to the party.
I wish……………………………………………
3. I have to go to school today.
I wish………………………………….
4. I don’t have a camera.
I wish………………………………………
5. I don’t know anyone in this company.- I wish ……………………
6. I am very poor
I wish……………………………………..
Week 5
Prepairing:
Teaching:
I objectives :
sentences

PASSIVE VOICE
Helps the students to understand the active and passive

II Grammar:
THE ACTIVE /PASSIVE
A :
S +
V
+ O
(Active)
P:
S +be +P.P +( byO)
(Passive)
Ex:They grow rice in Viet Nam.
-Rice is grown in Viet Nam.
Ex:Tom saw Linda at the bus stop.
-Linda was seen at the bus stop byTom.
*Notes:
1/.
S
I
He
4

O
me
him

She
her
We
us
You
you
They
Them
2/ a.Nh÷ng“s” trong c©u “A” lµ ng«i “I,She.he.we you.they,people,someone,
somebody.everyone.everybody,noone,nobody,…khi ®æii sang c©u”P”ta bá “byO”
Ex1:She gives me a book.
-Iam given a book.
b.Nh÷ng “S” trong c©u”A”lµ danh tõ (the student, MrMinh…..)®æi sang c©u “P” gi÷
t©n ng÷ byO”.
Ex:The children were playing soccer in the school yard.
-Soccer was being played in the school yard by the children.
3/ -Adv of time” byO”
-Adv of places byO”.
Ex:Lan met her friends yesterday.
-Her friends was met by lan yesterday.
4/The structures
a/P in the present simple: S + is/am/are/+P.P +(byo)
b/P in the present progressive :S +is/am/are +being +P.P +(byo)
c/P in the past simple : S +was/were +P.P +(byo)
d/P in the past progressive :S +was/were +being +P.P +(byo)
e/ P in the present perfect “s + have/ has +been + P.P +(byo”)
f/P modal verb “: S +mv +be +P.P + (byo)
III. Exercises:
1.S¸ch BT bæ trî n©ng cao.
Ex 1.( p10 ) Matching A – B
Ex 2,3,4.( p12 ) Correct these sentences.
*Notes: Passive: have to be P 2.
2.«n tËp kiÓm tra.
Ex 2,3,4 ( p8 )Choose a,b,c or d.
* Notes:Fame=Famous.
Study= Student
I/Change sentences into Passive.
1. She has a hairdresser wawe her hair once a week.
……………………………………………………
2. Mrs Green had had Mary feed the cat.
…………………………………………………………….
3. The teacher is going to have Tom clean the floor.
………………………………………………………….
4. The teacher is going to tell a story
…………………………………………………………………………….
5. Mary is cutting the cake with a sharp knife
……………………………………………………………………
6. We can never find him at home for he is always on the move
…………………………………………………………..
7. Science and Technology have completely changed human life
………………………………………………
8. John used to visit Mr Cole at weekends
…………………………………………………………….
5

9.Some one painted the house last week.
……………………………………………………….
10.They are building a new motorway.
………………………………………………
11.I was watching the news on TV at 8.00 last night.
………………………………………………………………….
12. I haven’t seen him for three years.
…………………………………………………
**********************************
Week 6
Prepairing:
Teaching:
Present perfect
I Objectives
clearly

:

- Helps the students to understand the present perfect
- Do some exercises about them

II. Grammar:
*.Advs: Just, already, recently, lately, before,not………….yet, since ,for
*.Structures:
S + Have/ Has + P2
S + Have/ Has + not + P2
Have/Has + S + P2?
How long Have/Has + P2 ?
II.Exercises
Ex 1
Choose A,B,C or D.
1.The United States has a ………..of around 250 million.
A.population
B.introduction
C. separation
D.addition
2.My father gets used to …………….. newspapers in the morning..
A. read
B. reads
C. reading
D. to read
3.I wish Susan……………….harder for her examination.
A. will work
B. worked
C. has worked
D. works
4. What were you doing when he ………………….?
A. comes
B. to come
C. came
D. coming
5. A good letter needs perfect……………….
A. introduce
B.introduction
C. introducing
D. introductory
6. There used …………………a movi theaterhere, but it closed a long time ago
A. be
B. to be
C. being
D. been
7. I come from vietnam so I am not used to…………………..on the left.
A. drive
B. drove
C. driven
D. driving
8. I wish they ………………….here tomorrow.
A. will come
B. would come
C. come
D. came
9. The Aodai is the …………………….dress of vietnamese women
A. beautiful
B. traditional
C. casual
D. baggy.
10. The word Jeans comes…………………..a kind of material that was made in
Europe.
6

A. in
B.at
C. from
D.on
EX 2: Rewrite sentences.
2. What a pity! You aren’t here with us now.
I wish…………………………………………….
2.I am living in a small house
I wish………………………………………..
3. I am sorry I can’t go to the party.
I wish……………………………………………
3. I have to go to school today.
I wish………………………………….
4. I don’t have a camera.
I wish………………………………………
5. I don’t know anyone in this company.
I wish ……………………………………………
6. I am very poor
I wish……………………………………..
7. John smoked a lot a year ago, but now he doesn’t smoke any more.
John used to……………………………………………………
8. please keep silent in the classroom.
I’d rather you……………………………………….
9. I don’t like you come to class late.
I’d rather you……………………………………….
10.What a pity ! He can’t come here.
I wish……………………………………………
11. They often went to vung Tau at weekends
They used to…………………………………………
12.I’m sorry I can’t help you.
I wish……………………………………..
Ex 3. fill the spaces in the following sentences by using ( since or for)
1. I have known that………………a long time.
2. She has driven the same car………………….2008
3. I haven’t played tennis…………………….last summer.
4. He hasn’t eaten any thing…………………………….twenty- four hours.
5. I have been awake………………………4 o’clock
6. The strick lasted……………………….six months
7. I have earned my own living…………………..I left school.
8. he has been in prison………………………..10 years
9. Nobody has seen him…………………………last week
10.
I have built this house……………………….2007.
Ex 4:Choose the word that has the underlined parts pronunced
differently.(
1. A. depend
B. enjoy
C. separate
D. returm
2. A. nature
B. national
C. narrow
D. channel
3. A. invite
B. river
C. shrine
D.primary
4. A.problem
B. love
C. box
D. hobby
5. A. arrived
B. mentioned
C. ended
D. loved
Ex6: . Give the correct form of the verb in the bracket
1. They advised us (not go) …… out alone at night.
2. The children were excited about (open) ……. their presents.
3. I wish you (be) …… here with us now.
4. She had her picture (take) ………..
7

5. My brother (walk) …….. down the street when it began to rain.
6. She (go) jogging twice a week, but she (go) by bike yesterday because
she (feel) sick.
7. We (waste) ............ too much power at the moment.
8. Tom isn't here. He just (go) ............ out for a few minutes.
9. Please don't make so much noise. I (study).................
Ex 7. fill the spaces in the following sentences by using ( since or for)
11.
I have known that………………a long time.
12.
She has driven the same car………………….2008
13.
I haven’t played tennis…………………….last summer.
14.
He hasn’t eaten any thing…………………………….twenty- four hours.
15.
I have been awake………………………4 o’clock
16.
The strick lasted……………………….six months

Week 7

DOP:
DOT:

Exercises
I.Choose the best words to complete the sentences :
advertisement - traditional – interesting – tropical – aspect
1.What ………………of learning English do you find most difficult ?
2.I saw your school’s …………………….on TV last night .
3.The Aodai is the ……………………...dress of Vietnamese women .
4.The journey to Ba’s village is very …………………….
5.Malaysia enjoys ………………climate .
II. Matching the questions in A with the answers in B :
1.Where’s your hometown ?
a. Not really. Some sports are so
violent .
2.What’s your favorite type of clothing ?
c.That ‘s a good idea !
3.You like watching sports , don’t you ?
d.It’s to the south of the city .
4.Why don’t we visit Hung Temple ?
e.Jeans . They’re very modern and
fashionable.
1+……………, 2+……………, 3+…………….., 4+………………..,
III. Do as directed :
1.Lan can not speak English as well as her sister.
(Viết lại câu bắt đầu với
Lan wishes……..)
....................................................................................................................................
......
2.Students must do their homework carefully .
(Chuyển câu
sang thể bị động)
....................................................................................................................................
............
3.“ I’m having a wonderful here”, Maryam said to Nga.
(Chuyển câu sang lời nói
gián tiếp )
....................................................................................................................................
...........
4.She doesn’t like watching news,…………………………? (Hoàn thành câu hỏi đuôi )
5.We (know)………………………each other since we were in Grade 6.(Cung cấp thì
đúng của động từ )
8

6.Mr Thanh will leave for Singapore ………....5.00 pm ……………September 22nd
(Dùng giới từ đúng).
IV. Read the advertisement and answer with true (T) of fasle (F)
G/F 145 Pasteur Street .
Study English,Germany , and Japanese
in the morning & evening.
Places available in beginner / intermediate
classes.
Course start November 3.
…………1.The
school isfor
onfurther
the ground
floor ..
Please call 08.8.113.114
information
…………2.If you don’t know any English word, You cannot study
here .
…………3.You can begin to study from November 3.
…………4.There are claases available from 1:00 pm to 4:00 pm
V.Write complete sentences with the words given :
1.It / be / necessary / secondary students / wear / uniform /school.
....................................................................................................................................
...........
2.Yesterday morning , we / visit / Uncle Ho’s Mausoleum / Ba Dinh Square .
....................................................................................................................................
............
3.I/ interested / learn / English .
....................................................................................................................................
............
4.My sister / hate / listen / folk music .
....................................................................................................................................
.....
Keys
Choose the best words to complete the sentences : ( 2,5ms)
1 câu đúng 0,5 đ
1. aspect
2. advertisement
3. traditional
4 .interesting
5. tropical
II. Matching the questions in A with the answers in B :(2ms)
1 câu đúng 0,5 đ
1+d
2+ e
3+ a
4+b
III. Do as directed (1,5ms)
1 câu đúng 0,25 đ
1.Lan wishes she could speak English as well as her sister .
2.Homework must be done carefully ( by students )/ Homework must be
carefully done (by students)
3.Maryam said to Nga she was having a wonderful time there .
4.She doesn’t like watching news , does she ?
5. We have known each other since we were in Grade 6
6.Mr Thanh will leave for Singapore at 5:00 pm on September 22nd.
IV. Read the advertisement and answer with true (T) of fasle (F)(2ms)
9

1 câu đúng 0,5 đ
1.T
2. F
3. T
V.Write complete sentences with the words given ( 2ms)
1 câu đúng 0,5 đ

4. F

1.It is necessary for secondary students to wear uniforms to school .
2.Yesterday morning , we visited Uncle Ho’s Mausoleum and Ba Dinh Square .
3. I am interested in learning English
4. My sister hates listening to folk music . Checked,3/10/2018
Week 8

DOP:
DOT:

Unit 3
I. objectives:
Students understand Grammars of unit 3. So and therefore.
Wish and conditional sentences
II. Grammar: 1.Wish wth could and would
S+ wish +s could/ would +v +0
2. Preposition of time
3.
Adverb clauses of result.: so/therefore
4. Conditional sentences: there are 3 types
III. Exercises: 1. Sách ôn tập kiểm tra.
Ex 1. (p 16). Choose A,B,C or D. to complete the sentences.
Ex2 (p.16)Read the passage and do the tasks followed.
Ex 3 (p 17)Rewrite each of the following sentences ,beginning as shown.
2.. Work book
I. Pick out the word which has the underlined part pronounced
differently from the rest
1. a. door
b. floor
c. cool
d. chore
2. a. decide
b. mile
c. kind
d. sitting
3. a. mystery
b. sky
c. type
d. apply
4. a. climb
b. bound
c. abroad
d. blind
5. a. pools
b. trucks
c. umbrellas
d. workers
II. Choose the correct words or phrases
6. By the end of next month, we _______ our English course.
a. have completed
b. will be completed
c. will have completed
d. completed
7. If you had worked harder, you _______.
a. will not be sacked
b. are not sacked
c. will not have been sacked
d. would not have been sacked
8. It was _______ we could not go out.
a. such cold that b. so cold that c. very so cold
d. too cold that
9. Nobody can prevent us from _______ good things.
a. do
b. doing
c. did
d. done
10. Mr. Pike _______ English at our school for 20 years before he retired last year.
a. is teaching
b. was teaching
c. has been teaching
d.
had
been
teaching
11. You should be responsible _______ what you have done.
a. of
b. for
c. with
d. on
10

12. No longer _______ clean the floor. I have just bought a vacuum cleaner.
a. do I have to b. I do have to
c. I have to
d. have I to do
******************************
Week 9

DOP:
DOT:
Exercises

I.objectives:
Students Practise about So and therefore and Wish and
conditional sentences well- By the end of the lesson Students do Exercises well.
II. Grammar: 1.Wish wth could and would
S+ wish +s could/ would +v +0
2. Preposition of time
3. Adverb clauses of result.: so/therefore
4. Conditional sentences: there are 3 types
1. Type 1: If + S + V(s,es)……., S + will/can + V…..
2. Type 2: If + S + Were/Ved……, S + woul/could + V…….
3. Type 3: If +S +had + P2….., S + would/ could + have + P2……
III. Exercises
I. Pick out the word that has the underlined part pronounced differently
from the rest
1. a. climb
b. limb
c. lime
d. crime
2. a. garage
b. storage
c. shortage
d. encourage
3. a. ticked
b. looked
c. booked
d. naked
4. a. shelf
b. knife
c. of
d. leaf
5. a. dry
b. carry
c. bury
d. lorry
II. Choose the best option to complete each sentence
1 . I don’t know how to drive a car . I wish I ….drive it .
a. could
b. couldn’t
c. can
d. can’t
2. Peter isn’t here . I wish he ……here .
a. is
b. was
c. were
d. weren’t
3. I ….. him since 1990 .
a. have known
b. know
c. knew
d. has known
4. Rice …..in tropical country .
a. grow
b. aren’t grown
c. grows
d. is grown
5. Her …………. handkerchief looks very nice . She has spent the whole week
making it .
a. embroidery
b. embroidering
c. embroiders
d. embroidered
III. Use the correct tense or form of verb in brackets
1. You ever ( use )………………………...a computer ?
- Yes , I ( have) ………………
When you last ( use )…………………………it ?
- I ( use )……………………………it last night .
2. They ( be )……………………..pen pals for two years .
IV. Rewrite these sentences .
1. He often played the piano at night
He used to…………………………………..
11

2. They built this house last month
This house……………………………………
3. What about playing soccer?
Why don’t we…………………………………………
4. How long is it since you saw Tom?
When………………………………………………
5. They have worked in that factory since 2001
They started……………………………….
6. She enjoys going swimming
She is interested in……………………………..
7. What about going to the cinema tonight?
Shall we……………………………………?
8. I often go to bed late
I am used………………………………….
9. It is interesting to go out with friends at weekends
Going out……………………………………
10. She went out, but she didn’t say a word
She went out without…………………………….
Exercise V:Choose the word that has the underlined parts pronunced
differently.
1.
2.
3.
4.
5.

A. depend
A. nature
A. invite
A.problem
A. arrived

B. enjoy
B. national
B. river
B. love
B. mentioned

C. separate
C. narrow
C. shrine
C. box
C. ended

D. returm
D. channel
D.primary
D. hobby
D. loved

****************************************
Week 10
DOT: Exercises

DOP:

Exercise1: I - Choose the word whose
differently from the others.(1,0m)
1. A. passed
B. watched
2. A. proud
B. about
3. A. market
B. depart
4. A. entrance
B. paddy
5. A. problem
B. love

underlined part is pronounced
C.
C.
C.
C.
C.

played
around
card
bamboo
box

D.
D.
D.
D.
D.

washed
would
scare
banyan
hobby

Exercise2:Choose A,B,C 0r D to complete the following sentences.( 3,0ms)
12

1. Peter isn’t here . I wish he ……here .
A. is
B.was
C. were
D. weren’t
2. I ….. him since 1990 .
A. have known
B.know
C. knew
D. has
known
3. Rice …..in tropical country .
A. grow
B.aren’t grown
C. grows
D. is grown
4. We have lived in Hanoi…………………4 years.
A. since
B for
C. in
D. at
5.Viet got up late……………..he couldn’t catch the first bus.
A. then
B. so
C. as
D. When
6.Let’s………………………soccer.
A. play
B. to play
C.played
D.playing
7.We have bought this house……………..2006.
A.at
B. for
C.on
D . since
8.I enjoy…………English.
A.learn
B. learnt
C.to learn
D. learning
9.I have English…………….tuesday and Saturday.
A. on
B. in
C. at
D.into
10. The church________about 100 years ago.
A. is built
B. will be built
C. was built
D. has been built
Exercise3: Read the passage and answer the questions (2,5 ms)
John Brown is a lecturer . He went to university in 1982 , and was one of the
best students at that time . In 1990 , he became a professor . He has been a
senior lecturer since then . He is a very well known in his teaching career . He
has written five books about education , including a book “ How to teach deaf
children” in 1995 . He is married to his assistant , Linda . They have two
children .
Questions
1- What does he do ?
………………………………………………………………………………………
2- Is he a very well-known in his teaching career ?
………………………………………………………………………………………
3- How many books about education has he written ?
………………………………………………………………………………………
4- Who is he married to ?
………………………………………………………………………………………
5-Has he got any children ?
………………………………………………………………………………………
Exercise2: Choose the correct sentence which has the same meaning as
the given
One (2,5ms)
1.Maths is the most difficult subject of all.
A. Maths is very difficult of all.
B. No subject is not as difficult as Maths.
C. Nothing is more difficult than Maths.
D. No subject is more difficult than Maths.
2. What a pity I’m not tall enough to join the army.
13

A. I am sorry for joing the army.
B. I wish I were taller.
C. I am not tall enough, so I don’t want to join the army.
D. I wish I am taller to join the army.
3.It/necessary / us / think /about / this matter.
A. It’s for us to think about this matter carefully necessary.
B. To think about this matter carefully it necessary for us
C. for us to think about this matter carefully it’s necessary
D. it’s necessary for us to think about this matter
4.What a pity ! he isn’t here.
A. I wish he is her
B. I wish he weren’t
C. I wish he was here
D. I wish he were here.
5. They ofent went to Ha noi at the weekends
A. They used to going Ha noi at the weekends
B. they are used to go Ha noi at the weekends
C. They used to go to Ha noi at the weekends
D. They were used to Ha noi at the weekends
Keys
Exercise1: I - Choose the word whose underlined part is pronounced
differently from the others.(1,0m)
1.C

2.D

3.D

4. A

5.B

Exercise2:Choose A,B,C 0r D to complete the following sentences.( 3,0ms)
One of them is 0,3m
1.C
6.A

2.A
7.D.

3.D
8.D

4.B
9.A

5. B
10.C

Exercise3: Read the passage and answer the questions (2,5 ms)= 0,5m
1.He is a lecturer
2.Yes, He is
3.He has written five books about education
4.He married to his assistant
5. Yes, he has
Exercise2: Choose the correct sentence which has the same meaning as
the given
One (2,5ms)= 0,5m
1.D
2. B
3. D
4. C
5.D
Checked, 24/10/2018.
****************************************

14

Correcting the test
I.Objectives:
- Teacher gives s’s mistakes- by the end of the lesson students understand clearly
and they correct mistakes themselves.
II.Correcting the test:
1.Teacher’s comments: - Most of students understood the test but some of them
did the test badly. Specially the Ex3: Reading
Exercise1: I - Choose the word whose underlined part is pronounced
differently from the others.(1,0m)
1.C played . Pronunciation: ed
* the students did this exercise
well
2.D would
3.D scare
4. A entrance
5.B love
Exercise2:Choose A,B,C 0r D to complete the following sentences.( 3,0ms)
One of them is 0,3m
1.C
2.A
3.D
4.B
5. B
6.A
7.D.
8.D
9.A
10.C
Some of the class 9A’s students didn’t remember the present perfect tense.(2.A)
and passive voice (3 & 10) ( An, loi,Do Duc,Hung,Chac,Huyen,(9A) )
Tuoi,Tuong,Quynh,van,lu,phuong, 9B)
Exercise3: Read the passage and answer the questions (2,5 ms)= 0,5m
1.He is a lecturer
2.Yes, He is
3.He has written five books about education
4.He married to his assistant
5. Yes, he has
-Most of them didn’t understand the content of the text. Reading comprehension
is very bad.
15

Exercise2: Choose the correct sentence which has the same meaning as
the given
One (2,5ms)= 0,5m
1.D
2. B
3. D
4. C
5.D
Sentences: Most of students didn’t understand sentences 2&3
* Results:
1-4
5-6
7-8
9-10
9A
4
20
12
6
9B

2

12

Week 11
DOT: Review: Unit 2 +3

22

13

DOP:

I.Objectives:- Students remember model sentences from unit 2 to unit 3.
- By the end of the lesson ss do exercises well – Some of bad
students do the test 15 minutes.
II. Grammar:
1.S +used +v
s +didn’t +use to +v
*. S +get + used to + ving
*. S + be + used to + ving… I am used to playing the guitar at night
2. Wish=ifonly=Would rather
S’d rather + v .
I ‘d rather have a new car
S’d rather sb + did sth.
I’d rather you came her on time.
*.Wish wth could and would
S+ wish +s could/ would +v +0
3. Preposition of time
4.Adverb clauses of result.: so/therefore
III. Exercises:
Ex 1,2( p 12. 670 BT TRN)
Ex 1.Choose the best answer in the brackets to complete hese sentences.
11.
Lan ( are used to/ used to ) go to Sam Son in the summer.
12.
We ( are used to / used to ) playing soccer in the garden.
13.
He is used to ( get/ getting) up early
14.
Nam is (used to/ use to )doing his homework in the afternoon
15.
I wish I ( were/ was/ am )a doctor.
16.
I’d rather ( go/ went) to school today.
17.
I’d rather my teacher (come/came) here on time
18.
Ifonly I ( learn/ learnt) English well.
19.
are you used to (listen/ listening) to music?
20.
(Do they used to/ Are they used to ) listening to music
II. Choose the best answer
1. A new air conditioner will be ................. this morning.
A. Install
B. To install
C. Installing
D. Installed
2. If you .................the work befone 4.30, I will come and pick you up.
A. Finish
B. Finished
C. Will finish.
D. Would finisht.
2. The doctor wanted to weigh Nam so he asked Nam to get............the scale.
A. In
B. Into
C. On
D. For.
3. Where.................you yesterday, Lan?
16