Cộng đồng chia sẻ tri thức Lib24.vn

Đề thi trắc nghiệm 15 phút học kì 1 môn tiếng anh lớp 10 có đáp án

81653a3ceb17ec338100c424cbca1c4e
Gửi bởi: Võ Hoàng 27 tháng 12 2018 lúc 21:53:27 | Được cập nhật: 26 tháng 11 lúc 5:28:16 Kiểu file: DOC | Lượt xem: 525 | Lượt Download: 1 | File size: 0 Mb

Nội dung tài liệu

Tải xuống
Link tài liệu:
Tải xuống

Các tài liệu liên quan


Có thể bạn quan tâm


Thông tin tài liệu

GRADE 12 UNIT 10 TEST 1AA. PHONETICSI. Choose the word with underlined letters that has different pronunciation fromthe rest .1. A. en dangered B. en vironment C. threat en D. in habitant2. A. nimal B. ncestor C. tural D. conserv tion3. A. identif B. primar C. seriousl D. biodiversit y4. A. ch emical B. ch emistry C. ch allenge D. me ch anic5. A. threaten ed B.endanger ed C. damag ed D. reduc edII. Pick out the word whose primary stress is different from that of the others.6. A. extinct B. habitat C. pollution D. destroy7. A. biology B. drainage C. explore D. contaminate8. A. diversity B. rhinoceros C. survive D. agriculture9. A. tortoise B. leopard C. mosquito D. elephant10. A. vulnerable B. biologist C.reserve D. bambooB. VOCABULARY AND GRAMMARI. Matching the word in column with its meaning in column B. B1. threaten natural environment of an animal or plant2. extinction slate of being in danger3. vulnerable wild animals, birds4. endangered make threat or threats against5. survival action of making extinct; state of being extinct6. wildlife make something/somebody impure by adding dangerous or disease-carrying substances7. biodiversity 8. contaminate state of continuing to live or exist9. habitat marshy area10. wetland wounded or injuredj state of being varied in biology1.....2..... 3...4.....5..... 6.....7..... 8.....9......10.....II. Choose the best answer to complete the following sentences by circling the letterA, B, or D.1. We called…...to see our friends last niíĩhi hut they weren’t in.A. in B. up C. on D. for2. Our reservations are for......A. sixth June B. six June C. the six of June D. the sixth of June3. This coffee tastes little.... to me.A. strong B. so strong C. strongly D. too much strong4. His company insisted that he.......until he finished his degree.A. would stay B. shall stay C. stayed D. stay5. She......me because did not say that.A. must misunderstand B. must be understanding C. must have misunderstood D. had to misunderstand6. We......to the birthday parties when we were at university.A. use to go B. used to go C. are used to go D. were used to go7. Let’s go out for dinner, ......?A. will we B. won’t we C. shall we D. shan’t we8. He’d......the operation unless it is necessary.A. rather not carry out B. not rather carry outC. rather not to carry out D. rather not carrying out9. Since he is not answering his telephone, he......A. must have left B. should have leftC. need have left D. can have left10. Please.......photocopies of materials to anyone.A. not to send B. do not send C. no send D. not send11. Many scientists have made......efforts to save endangered species.A. reservation B. vocation C. preservation D. conservation12. It is said that the environmental pollution has destroyed natural......A. resorts B. damps C. habitats D. reservoirs13. Thuy Tram’s lights are out. She....be asleep.A. must B. could C. should D. ought to14. The company said that there…...be strike next week.A. may B. might C. can D. should15. You......see doctor about this problem.A. can B. may C. must D. should .16. Luong! You look exhausted! Yes, I....football, and I.....it for ages, so am notused to it.A. am playing do not play B. have been playing have not playedC. have played have not played D. am playing have not played17. The....has serious consequences in some African countries.A. forestry B. deforest C. deforestry D. deforestation18. The population......in many countries is said to be the main cause of environmentalpollution.A. exploding B. exploded C. explosion D. explosive19. He agreed to go out with strange girl.......A. so he didn’t know much about her. B. in spite of he didn’t know much about herC. despite he knew much about her D. although he didn’t know much about her20......., she was determined to continue to finish her work in time.A. She felt very tired though B. As she might feel tiredC. Tired as it was D. Tired as she might feelIII. Complete the following sentences with the correct forms of the words in capitalletters in parentheses.1. De forest ation is said to be one of the main causes of species....... EXTINCT )2. Has species DIVERSE )...................provided human beings with many essential things? Thẩm Tâm Vy Dec 17, 2018 EXTRA COURSE 12 UNIT 10 TEST 1A3. It is said that commercial EXPLOIT ).........................is one of the primary causes ofspecies extinction.4. Habitat DESTROY ).........................and illegal hunting are the reasons for decline ofspecies extinction.5. The government says it encourages villagers to breed snakes in CAPTIVE )................. ................rather than buy wild snakes.6. The air POLLUTE ).........................are often associated with mining operations.7. Many countries are susceptible to environmental DEGRADE )..........................8. Agreements were reached on climate and BIOLOGY ).............................diversity.9. In many areas, poor agricultural practices have led to increasing DESERT ............... ................and loss of formerly arable lands.10. Serious consequences of the DISASTER )...........................natural calamity of the earthand tsunami caused tremendous loss of thousands of lives and property.IV. Supply the following sentences with can, could, shall, should, may, might, will,would, must, ought to, need.1. .........you speak English quite well?2. What.........you do if you passed your driving test?3. Let’s go out for some fresh air, .........we?4. Give me hand with this suitcase, .........you?5. Your finger nails.........cutting.6. It.........have rained last night, but I’m not sure.7. The photos are black. The X-rays at the airport.........have damaged them.8. Mai Linh did very badly on the exam. She.........have studied harder.9. Mum.........speak French fluently when she was ten years old.10. Trung came to the class without his books. He.........have lost them in on the way.11........you like to sing this song with me, Mai Anh?12. Mr. Quang did not come to class yesterday. He.........have been ill.13. The teacher is not here yet. He........have forgotten about the invitation.14. I.........have written to Thu Trang earlier because she has been looking forward toreceiving my mail for too long.15. Unless she had met him, she.........not have told him the truth.V. Pick out the underlined part that needs correcting.1. (A) Despite the time of the year, (B) yesterday’s temperature was (C) enough hot toturn on the air (D) conditioning .2. Vinh would rather (A) to be sitting (B) from the boat in the lake than (C) sitting athis desk (D) in the office .3. It is (A) difficult to get used (B) to sleep in tent after (C) having soft,comfortable bed to (D) lie on .4. The manager felt (A) badly about (B) not offering Mrs. My Hoa the position (C)that she (D) proposed yesterday.5. Dresses, skirts, shoes, and (A) children's clothing are (B) advertised at (C) greatreduced prices (D) at weekend 6. Miss Xuan, along (A) with her (B) cousins from Nhatrang, (C) are going to (D) visitDalat next week.7. All the (A) students are looking (B) forward (C) spending their free time (D)relaxing in the sun this summer.8. The State of New Mexico is not densely (A) population (B) with an average of (C)only four people (D) per square kilometre. 9. There are (A) thousands of kinds of bacteria, most (B) of which is (C) harmless to(D) humans 10. It is said that Death Valley (A) is 130 miles (B) length and (C) no more than 14miles (D) wide C. READING COMPREHENSIONI. Read the following passage very carefully and choose the best answer for eachquestion by marking the letter A, B, C, or D. American black bears appear in variety of colours despite their name. In the easternpart of their range, most of these bears have shiny black fur, but in the west they growbrown, red, or even yellow coats. To the north, the black bear is actually grey or whitein colour. Even in the same litter both brown and black furred bears may be born. Black bears are the smallest of American bears, ranging in length from five to six feet,weighing from three hundred to five hundred pounds. Their eyes and ears are small andtheir eyesight and hearing are not as good as their sense of smell. Like all bears, the black bear is timid clumsy and rarely dangerous, but if attacked,most can climb trees and cover ground at great speeds. When angry or frightened, it is aformidable enemy. Black bears feed on leaves, herbs roots, fruit, and berries, insects, fish, and evenlarger animals. One of the most interesting characteristics of bears, including the blackbear, is their winter sleep. Unlike squirrels woodchucks and many other woodlandanimals, bears do not actually hibernate Although the bear does not eat during thewinter months, sustaining itself from body fat, its temperature remains almost normal,and it breathes regularly four or five times per minute. Most black bears live alone, except during mating season They prefer to live in caves,hollow logs, or dense thickets. litter of one to four cubs is born in January or Februaryafter gestation period of six to nine months, and they remain with their mother untilthey are fully grown or about one and half years old. Black bears can live as long asthirty years in the wild, and even longer in game preserves set aside for them .( Sharpe Pamela. J, 1995: 163)1. With what topic is the passage primarily concerned ?A. The colour of bears B. The characteristics of black bearsC. The habitat of black bear D. The similarity of black bears to other bears2. According to the author, which of the following senses is best in black bears ?A. sight B. hearing C. smell D. taste3. The black bear is described as all of the following EXCEPT .........A. it is the smallest American bear B. it is born with brown, yellow, red, or black fur Thẩm Tâm Vy Dec 17, 2018 EXTRA COURSE 12 UNIT 10 TEST 1AC. it is not usually dangerous D. it is like squirrels and other animals that hibernate4. The underlined word formidable is closest in meaning to ..........A. reluctant B. intimidating C. overestimated D. occasional5. The underlined word them refers to .........A. their mother B. black bears C. thirty years D. game preserves6. The paragraph following the passage most probably discusses ..........A. black bears from different ranges B. the mating ritual of black bearsC. black bears in game preserves D. natural enemies of black bearsII. Read the passage carefully and choose the best answer for each space bycircling the letter A, B, C, or D. Everyone wants to reduce pollution. But the pollution problem is (1).....complicated asit is serious. It is complicated (2).....much pollution is caused by things that benefitpeople. (3)....., exhaust from automobiles causes large percentage of air pollution. Butthe automobile (4).....transportation for millions of people. Factories discharge much(5).....the material that pollutes the air and water, but factories give employment to alarge number of people. Thus, to end (6)......greatly reduce pollution immediately, people would have to(7).....using many things that benefit them. Most of the people do not want to do that, ofcourse. But pollution can be (8).....reduced in several ways. Scientists and engineers canwork to find ways to lessen the (9).....of pollution that such things as automobiles andfactories cause. Governments can pass and enforce laws that (10).....businesses andtraffic to stop, or to cut down on certain polluting activities.1. A. as B. more C. less D. like2. A. so B. while C. though D. because3. A. Specific B. For example C. Such as D. Like4. A. takes B. affords C. carries D. provides5. A. about B. for C. of D. with6. A. or B. and C. as well D. then7. A. start B. continue C. stop D. go on8. A. carefully B. unexpectedly C. gradually D. little9. A. way B. figure C. number D. amount10. A. forbid B. prevent C. request D. requireD. WRITING.Choose the best answer by circling the letter A, B, C, or to make meaningfulsentence as the given one.1. How many animal species the world/ being threatened/ extinction /today ?A. How many animals species in the world being threatened extinction today?B. How many animals species are in the world being threatened extinction today?C. How many animals species in the world are being threatened extinction today?D. How many animals species in the world are being threatened with extinction today?2. Many rare species animals drive the verge extinction environmentalpollution deforestation other causes.A. Many rare species of animals drive to the verge of extinction because of environmental pollution, deforestation and other causes.B. Many rare species of animals drive environmental pollution, deforestation and other causes to the verge of extinction.C. Many rare species of animals arc driven to the verge of extinction by environmental pollution, deforestation and other causes.D. Environmental pollution, deforestation and other causes are driven many rare species of animals to the verge of extinction.3. number wildlife habitat reserves set up protect endangered species.A. number of wildlife habitat reserves are set up to protect endangered species.B. number of wildlife habitat reserves are set up to be protected endangered species.C. number of wildlife habitat reserves arc set up so that to protect endangered species.D. number of wildlife habitat reserves is set up to protect endangered species.4. Different conserve efforts make save endangered species .A. Different conservation efforts have been made to save endangered species.B. Different conservation efforts have been made in order to save endangered species.C. Different conservation efforts have been made in order for endangered species to be saved.D. A, B, are correct .5. Environment pollute be one most serious problems human beings .A. Environment polluting is one of the most serious problems to human beings.B. Environment polluting is one of the serious problems to human beings.C. Environmental pollution is one of the most serious problems to human beings.D. Environment pollution is one of the most serious problems with human beings.6. It /argue /overpopulate be main cause /environment /pollute .A. It is argued that overpopulating is the main cause of environmental pollution.B. It is argued that overpopulation is the main cause of environmental pollution.C. It is argued to overpopulate that environmental pollution is the main cause.D. It is argued that environmental pollution is the main cause of overpopulation.7. People should full aware protect environment ensure better life their grandchildren.A. People should lull aware to protect the environment to ensure better life for their grandchildren.B. People should be full aware to protect the environment to ensure better life for their grandchildren.C. People should be fully aware of protecting the environment to ensure better life for their grandchildren.D. People should he aware fully of protecting the environment to ensure better life for their grandchildren.8. One most useful solve environment pollute be people must stop cutdown the trees.A. One of the most useful solutions to the environmental pollution is that people must stop cutting down the trees. Thẩm Tâm Vy Dec 17, 2018 EXTRA COURSE 12 UNIT 10 TEST 1AB. One of the most useful solutions to the environment polluted is people must slop cutting down the trees.C. One of the most useful solutions to the environmental pollution is that people must stop to cut down the trees.D. One of the usefulest solutions to the environmental pollution is that people must stop cutting down the trees.9. Nations the world prepare actions the environment .A. Nations in the world must prepare actions to the environment.B. Nations in the world must be prepared to lake actions against the environment.C. Nations in the world could be prepared to lake actions against the environment.D. Nations in the world must be prepared to take actions with the environment.10. Discharge chemical pollute the environment should prohibit .A. Discharge chemical pollution into the environment should be prohibited.B. Discharging chemical pollution into the environment should be prohibited.C. Discharging chemical pollutants into the environment should be prohibited.D. Discharging chemical polluted into the environment should be prohibited.The EndThe Perfume River, Hue ANSWER KEYA. PHONETICS I. 1C 2D 3A 4C 5D II 6B 7B 8D 9C 10AB. VOCABULARY GRAMMAR 1.d 2.c 3.i 4.b 5.g 6.c 7.j 8.f 9.a 10. II 1A 2D 4D 5C 6B 7C 8A 9A 10B 11D 12C 13A 14B 15D 16B 17D 18C 19D 20D III 1. extinction 2. diversity 3. exploitation 4. Destruction 5. captivity 6. pollutants 7. degradation 8. Biological 9. desertification 10. disastrous IV 1. Can 2. would 3. shall 4. Will 5. need 6. might 7. must 8. should 9. could 10. could 11. Would 12. might 13. must 14. should 15. would 1C 2A 3B 4A 5D 6C 1C 8A 9C 10BC. READING COMPREHENSION 1B 2C 3D 4B 5B 6C II 1A 2D 3B 4D 5C 6A 7C 8C 9D 10DD. WRITING 1D 2C 3A 4D 5C 6B 7C 8A 9B 10C Thẩm Tâm Vy Dec 17, 2018 EXTRA COURSE 12 UNIT 10 TEST 1A