Cộng đồng chia sẻ tri thức Lib24.vn

Đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 12 sở GD và ĐT Bình Định 2019-2020

da74b5646df0e53d43981e1c39bc3c27
Gửi bởi: Nguyễn Minh Lệ 28 tháng 10 2022 lúc 22:58:29 | Được cập nhật: 15 tháng 6 lúc 20:18:16 | IP: 254.99.212.12 Kiểu file: DOCX | Lượt xem: 99 | Lượt Download: 0 | File size: 0.04163 Mb

Nội dung tài liệu

Tải xuống
Link tài liệu:
Tải xuống

Các tài liệu liên quan


Có thể bạn quan tâm


Thông tin tài liệu

Đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 12 sở GD và ĐT Bình Định 2019-2020

Choose A, B, C or D that best completes each unfinished sentence; substitutes the underlined part; or has a close meaning to the original one. (from 1 to 25)

  1. room/ clean/ once/ day//

    1. The room should be cleaning once a day.

B. The room should have cleaned once a day.

C. The room should clean once a day.

D. The room should be cleaned once a day.

  1. You needn't do this work right now.

    1. This work needn't have done right now.

B. This work needn't be done right now.

C. This needn't be done work right now.

D. This work right now needn't to be done.

  1. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from others.

A.politics B. novels C. rights D. beliefs

  1. Mary must return the book which she borrowed yesterday.

    1. The book which Mary borrowed yesterday must return.

    2. The book borrowed yesterday by Mary must be returned.

    3. Mary borrowed the book which must be returned yesterday.

    4. The book must be returned by Mary which she borrowed yesterday.

  2. ___ you work, _ you will get.

    1. The harder/ the best result B. The harder/ the better result

C. The more hard/ the better result D. The hard/ the good result

  1. How well you'll understand the lesson depends on how much you pay attention.

    1. The better you'll understand the lesson, the more you pay attention.

    2. The more you pay attention, the worse you'll understand the lesson.

    3. The much you pay attention, the good you'll understand the lesson.

    4. The more you pay attention, the better you'll understand the lesson.

  2. Smoking is not allowed here.

  1. You shouldn't smoke here.

  2. You don't smoke here.

C.You needn't smoke here.

D. You mustn't smoke here.

  1. ___ is a game played in a swimming pool in which two teams of swimmers try to score goals with a ball.

A.Water skiing B. Swimming C. Rowing D. Water polo

  1. After going over the combine harvester, the mechanic advised the farmer to buy it.

  1. using B. running C. starting D. examining

  1. Jean Henri Dunant was appalled by the most complete lack of care for wounded soldier.

A.excited B. shocked C. dedicated D. interested

  1. Choose the word which is stressed differently from the rest.

  1. involvement B. history C. vertical D. sociable

  1. Choose the word which is stressed differently from the rest.

A.enact B. eject C. defend D. wildlife

  1. The bomb went off in the crowded street, but fortunately no one was seriously hurt.

A.exploded B. landed C. rang D. burned

  1. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from others.

A.composed B. advocated C. limited D. deep-seated

  1. Women are considered to be better suited for childbearing and homemaking rather than for involvement in the public life of business or politics.

A.recognition B. education C. achievement D. participation

  1. The company expanded rapidly. It grew _ all the time.

A.the bigger and bigger B. bigger and bigger

C. more and more big D. the bigger and the bigger

  1. _ What does "WWF" stand ___? _ "World Wildlife Fund".

A.over B. for C. on D. up

  1. _ _ _ Anytime. I mean whenever I have a little free time.

A.When do you often read books? B. What kind of books do you like to read?

C. How do you often read books? D. What do you often do in your free time?

  1. Choose the word which is stressed differently from the rest.

A.intellectual B. civilization C. opportunity D. personality

  1. - I think married women should not go to work.

- _. It's too boring to be housewives all their lives.

A.What nonsense! B. That's right! C. Absolutely! D. I quite agree.

  1. Water polo balls _ with a special texture so it will not slip from the hands of a player.

    1. are being covered B. is covered C. cover D. are covered

  2. What a lovely baby! He certainly takes _ his father, doesn't he?

A.part in B. away C. off D. after

  1. _ is the existence of a wide variety of plant and animal species living in their natural environment.

A.Conservation B. Pollution C. Development D. Biodiversity

  1. I can't find my book anywhere; I _ it at home.

A.must leave B. must be left C. must have being left D. must have left

  1. When a reader reads an interesting book slowly and carefully, he _ it.

A.chews and digests B. dips into C. swallows D. reviews

Error identification (from 25 to 30)

  1. Because there are less members present tonight than there were last night, we must wait until the next meeting to vote. A B C D

  2. Should children received early injections against diseases, they might have a lower risk of inflection in late preschool and early school age. A B C D

  3. Windsurfing, which is a water sport combining elements of surfing and sailing, first developed in the United States in 1968 and also A B C D

called boardsailing.

  1. Women’s movements ensure the full education, develop and advancement of women.

A B C D

  1. Reading can’t make your life longer, but reading really makes your life more thicker. A B C D

Fill in each numbered blank with one suitable word (from 31 to 35)

Extinction is a normal process in the course of _ . Species have slowly evolved and disappeared throughout geologic time as the result of climate changes and the _ to adapt to survive competition and predation. Since the 1600s, however, the rate of extinction _ rapidly because of human population growth and human resource consumption. Today, most of the world’s habitats are changing _ than most species can adapt to such changes through evolution, or natural selection. The current global extinction rate is exponentially greater than the background extinction rate. Many biologists believe that we are in the middle of _ greatest mass extinction episode since the disappearance of the dinosaurs 65 millions years ago.

A.evolution B. evolve C. evolving D. to evolve

A. inability B. ability C. danger D. threat

A. accelerated B. has accelerated C. had accelerated D. will accelerate

A. fast B. fastest C. faster D. fasten

A. a B. an C. Φ D. the

Read the passage carefully and choose the correct answer. (from 36 to 40)

Today, more and more women are actively participating in social activities both in urban and rural areas. Specially, they have shined brightly in even many fields commonly regarded as the man’s areas such as business, scientific research and social management. In some areas, women even show more overwhelming power than men. The image of contemporary Vietnamese women with creativeness, dynamism, success has become popular in Vietnam’s society. The fact reveals that the gender gap has been remarkably narrowed and women enjoy many more opportunities to pursue their social careers and obtain success, contributing to national socio-economic development. According to Ms Le Thi Quy, Director of the Gender and Development Research Centre under the University of Social Sciences and Humanities, Hanoi National University, gender equity in Vietnam has reached a high level over the past decade. The rate of Vietnamese women becoming National Assembly members from the 9th term to the 11th term increased 8.7%, bringing the proportion of Vietnamese women in authority to 27.3%, the highest rate in Southeast Asia. There is no big gap in the level of literacy and schooling between men and women. Women account for about 37% of university and college graduates, 19.9% of doctoral degree holders and 6.7% of professors and associate professors.

The legitimate rights of women and children are ensured more than ever before with more complete legal documents including laws, conventions and national action plans, among which the laws on “gender equity” mark a turning-point in the empowerment of women.

Mass media also highlights the continued success of women in every field and horrors their great importance in modern society, helping to do away with out-dated perceptions about traditional women’s duties. Many projects on reproductive health care, children protection, and family income improvement jointly conducted by various mass organizations, sate agencies and non-governmental organizations have created favorable conditions for women to become involved.

  1. The text is about _ .

    1. the changes in the status of Vietnamese women B. the Vietnamese women’s liberation

C. the Vietnamese sex discrimination D. the discrimination that Vietnamese women have to face

  1. Which adjective is not used to describe Vietnamese women?

    1. successful B. creative C. narrow D. dynamic

  2. According to the data in the text, _ _.

    1. Vietnamese women do not take part in authority

    2. the level of literacy and schooling between men and women in Vietnam is the same

    3. there are more women in authority in Vietnam than those in any other countries in Southeast Asia

    4. there are no female professors in Vietnam

  3. Vietnamese women .

    1. have few opportunities to develop their intellectual ability B. have only shined brightly in doing housework

C. can’t do any scientific research D. are ensured their rights with laws, conventions and national action plans

  1. Which is NOT mentioned in the text as a project to create condition for Vietnamese women?

    1. Traditional women’s duties

B. Reproductive care

C. Children protection

D. Family income improvement KEY

1D

2B 3B 4B 5B 6D

7D

8D 9D 10B

11A

12D 13A 14A 15D 16B

17B

18A 19B 20A

21D

22D 23D 24D 25A 26A

27A

28C 29C 30D

31A

32A 33B 34C 35D 36A

37C

38C 39D 40A