Cộng đồng chia sẻ tri thức Lib24.vn

Đề thi học kì 1 Tiếng anh lớp 12 năm 2020-2021 ĐỀ SỐ 2

e2a7c1c19a0cb6612995d85a551aab27
Gửi bởi: Nguyễn Minh Lệ 26 tháng 10 lúc 13:42:14 | Được cập nhật: 40 phút trước | IP: 254.99.212.12 Kiểu file: DOCX | Lượt xem: 140 | Lượt Download: 2 | File size: 0.021789 Mb

Nội dung tài liệu

Tải xuống
Link tài liệu:
Tải xuống

Các tài liệu liên quan


Có thể bạn quan tâm


Thông tin tài liệu

Đề thi tiếng Anh học kì 1 lớp 12 có đáp án - Đề số 2

Choose the word whose underlined part is pronounced differently.

Question 1. A. imagined B. constructed C. fascinated D. rewarded
Question 2. A. roof B. groom C. school D. floor

Choose the word that has a different stress pattern.

Question 3. A. request B. tutor C. lecture D. language
Question 4. A. responsible B. academic C. understanding D. economic

Choose the best answer to each of the following questions or do as directed.

Question 5. Jack finds that Daisy dances very well. - Jack: “You are a great dancer!” - Daisy: “______”

A. Certainly, I am.

B. Yes, of course.

C. Thanks. I do think so.

D. It’s nice of you to say so.

Question 6. Kim failed the driving test again. - Kim: “Failed again, I’m afraid.” - You: “______”

A. Well, good luck.

B. Oh, hard luck.

C. Lucky you.

D. I’m not sure.

Question 7. ______ 25th APEC Economic Leaders’ Meeting officially opened in Da Nang on Nov. 11, 2017.

A. An

B. A

C. The

D. Ø

Question 8. Remember to say goodbye ______ the interviewer before leaving the interview.

A. with

B. at

C. for

D. to

Question 9. Martha graduated ______ high school two years ago.

A. from

B. with

C. in

D. at

Question 10. The businesswoman ______ combines her career with family life.

A. success

B. successfully

C. succeed

D. successful

Question 11. Maths, Literature and English are ______ subjects in Vietnam.

A. compulsory

B. educational

C. parallel D. optional

Question 12. The job applicant appeared relaxed and ______ before the interview.

A. nervous

B. stressed

C. bored

D. confident

Question 13. It is considered ______ in many cultures to whistle to a waiter to draw his attention.

A. polite

B. rude

C. social

D. proper

Question 14. The food and drinks ______ at the wedding banquet were very delicious.

A. serve

B. to serve

C. serving

D. served

Question 15. There is a ______ for a shop assistant on Saturdays.

A. degree

B. recommendation

C. vacancy

D. qualification

Question 16. Choose the word CLOSEST in meaning to the underlined word.

I am pleased to advise you that your application has been accepted.

A. allow

B. persuade

C. recommend

D. inform

Question 17. The students ______ essays got 6 or more points don’t need to rewrite them.

A. that

B. who

C. whose

D. which

Question 18. It ______ heavily outside. Please put on your raincoat or you’ll get wet.

A. rains

B. was raining

C. rained

D. is raining

Question 19. We ______ some nice people at the Christmas party last weekend.

A. met

B. meet

C. were meeting

D. had met

Question 20. Where have you been working ______ you had your master's degree?

A. when

B. since

C. until

D. if

Question 21. The teacher asked the students whether ______ their homework.

A. had they finished

B. did they finish

C. they had finished

D. they have finished

Question 22. Prepare for the questions that ______ in an interview.

A. were often asked

B. are often asked

C. were being asked

D. have been asked

Question 23. The manager ______ full responsibility for what had happened.

A. took

B. made

C. got

D. offered

Question 24. These children have lived happily under the same ______ since they were born.

A. home

B. house

C. roof

D. flat

Choose the underlined part that needs correction.

Question 25. She (A)saw her brother (B)get off (C)the plane and (D)to walk toward her.

Question 26. We (A)can communicate (B)not only through words (C)and also through (D)div language.

Question 27. I'll go ahead (A)and get (B)the tickets if I (C)will have some free time (D)this afternoon.

Choose the sentence that is closest in meaning to the original one.

Question 28. It is known that Vitamin C is good for treating colds.

A. Vitamin C is very well-known for treating colds.

B. Vitamin C is known to be good for treating colds.

C. Vitamin C is known as a cold treatment.

D. Vitamin C is known to have been good for treating colds.

Question 29. My father started gardening 2 hours ago.

A. My father was doing the gardening at 2 o’clock.

B. My father had been gardening for 2 hours.

C. My father has done the gardening for 2 hours.

D. My father did the gardening within 2 hours.

Question 30. “You have passed your exams. Congratulations!” said the teacher.

A. The teacher congratulated you on passing their exams.

B. The teacher congratulated you on passing my exams.

C. The teacher congratulated me on having passed your exams.

D. The teacher congratulated me on having passed my exams.

Read the following passage and choose the best answer for each of the blanks from 31 to 35.

We may choose to wear particular colours just because of personal preference or fashion. However, particular colours have always had special meanings or uses. Black, for instance, is generally thought of as suitable for serious occasions and in the West it is (31)______ for funerals. This is not the case in China, (32)______, where white is worn at funerals.

Some colours may be chosen for practical reasons. Road workers, (33)______ need to be easily seen, often wear jackets with bright yellow or orange stripes which are clearly visible to drivers. Green is generally regarded (34)______ a calming colour, and so it is often used in places like doctors’ waiting rooms. Blue is many people’s favourite colour, and there may be a connection between this and the popularity of blue jeans. Blue also symbolizes loyalty and for this reason fashion consultants (35)______ wearing blue clothes to job interviews.

Question 31. A. tradition B. traditional C. traditionally D. traditions
Question 32. A. however B. therefore C. as a result D. consequently
Question 33. A. which B. whom C. whose D. who
Question 34. A. like B. with C. as D. of
Question 35. A. recommend B. permit C. allow D. enjoy

Read the following passage and choose the best answer to each of the questions from 36 to 40.

The next time you are watching a film and you see one of the characters jumping out of a plane, falling off a horse, or being blown through a window – spare a thought for the stunt artist. Lots of people think that stunt artists are just “extras” who play small, unimportant parts in films and television. Nothing could be further from the truth.

A stunt artist must combine the skills of an actor with the physical abilities of a first-class athlete. He or she must be extremely fit, and highly trained in a number of activities like scuba-diving, horse riding, martial arts or parachuting.

It is not easy to get started in a career as a stunt performer. Film and television producers look for experience and proven ability, so it is unlikely that they will take on a complete newcomer. However, because of the nature of their profession, stunt artists tend to retire early. This means that new performers must be employed, or there will be no one to take over when the present generation quits.

Even when a stunt artist becomes well-known, the work is not regular. It may sometimes be necessary to travel to the other side of the world for a job which involves long hours and great physical danger. It is not a glamorous occupation either. Unlike the famous actors for whom they sometimes risk their lives, few stunt artists are recognized in the street by adoring fans.

Question 36. The phrase “spare a thought for” is closest in meaning to ______.

A. save some minutes for

B. look after

C. give a hand to

D. think about

Question 37. It can be inferred from the first paragraph that stunt artists ______.

A. are really important

B. are not important

C. appear only on TV

D. perform only in films

Question 38. All of the followings are required of a stunt artist EXCEPT ______.

A. having the ability of a physicist

B. having the skills of an actor

C. being highly trained

D. being extremely fit

Question 39. The profession of a stunt artist is described as ______.

A. glamorous

B. regular

C. dangerous

D. recognizable

Question 40. The most likely candidate for the job of a stunt artist is the one who is ______.

A. a complete newcomer

B. inexperienced

C. experienced

D. a new performer

Đáp án

1 - A 2 - D 3 - A 4 - A 5 - D 6 - B 7 - C 8 - D 9 - A 10 - B
11 - A 12 - D 13 - B 14 - D 15 - C 16 - D 17 - C 18 - D 19 - A 20 - B
21 - C 22 - B 23 - A 24 - C 25 - D 26 - C 27 - C 28 - B 29 - C 30 - D
31 - B 32 - A 33 - D 34 - C 35 - A 36 - D 37 - A 38 - A 39 - C 40 C