Cộng đồng chia sẻ tri thức Lib24.vn

Đề thi giữa kì 1 Tiếng Anh 7 trường THCS Lương Thế Vinh năm 2021-2022

9e8511fc88da3e4884de5f181f5ad1fa
Gửi bởi: Nguyễn Minh Lệ 30 tháng 6 lúc 19:11:42 | Được cập nhật: 8 giờ trước (17:22:23) | IP: 14.185.136.26 Kiểu file: DOCX | Lượt xem: 196 | Lượt Download: 9 | File size: 0.029854 Mb

Nội dung tài liệu

Tải xuống
Link tài liệu:
Tải xuống

Các tài liệu liên quan


Có thể bạn quan tâm


Thông tin tài liệu

SPEAKING (1 point)

MULTIPLE CHOICE (9 points)

VOCABULARY AND GRAMMAR

I. Find the word which has a different sound in the part underlined.

1.A. knife/f/ B. of/v/ C. leaf D. life

2.A. aerobics/k/ B. calories/k/ C. cycling/s/ D. doctor/k/

3. A. absent B. government C. dependent D. enjoy/i/

II. Choose a word in each line that bas different stress pattern.

4.A. different B. serious C. regular D. effective

5.A. dangerous B. countryside C. energy D. volunteer

III.Choose the correct answer .

6. You can avoid some diseases by yourself clean.

A. keeping B. taking C. looking D. bringing

7. Rob eats a lot of fast food and he on a lot of weight.

A. takes B. puts C. spends D. brings

8. We need to spend less time computer games.

A. play B. to play C. playing D. to playing

9. We can make postcards and sell them to_____money to help the homeless.

A. rise B. raise C. get D. own

10. I enjoy reading it develops my imagination.

A. and B. but C. so D. because

11. We can get many from volunteer work.

A. benefits B. benefit C. advantage D. good luck

12. I feel very happy because I can a difference in our community.

A. do B. make C. bring D. take

13. We many toys for street children so far.

A. do B. have done C. make D. has been

14. In the United States, almost everyone, at one time or another, a volunteer.

A. be B. are C. have been D. has been

15. Will you making models in the future?

A. pick up B. look for C. take up D. find

16. What does your father do his free time?

A. in B. at C. on D. while

17. My family enjoys because we can sell vegetables and flowers money.

A. garden - to B. gardening - for C. gardening - with D. garden – of

18. We _ to Ha Noi several times, but last summer we there by train.

A. flew - went B. has flown - went

C. have flown - have gone D. have flown – went

19. Stay outdoors and do physical exercises.

A. more - less B. less - less C. more - more D. less – more

IV. Choose the most suitable response to complete each of the following exchanges.

20. - “Let’s go to Nha Trang” - “_______”

A. That's a good idea. B. Have you thought of Ha Long Bay?

C. Yes, let's go somewhere. D. Why don't you go to the mountains?

READING

I. Read the passage, and then choose the best answers

Each country has many good people who take care of others. For example, some of students in the United States often spend many hours as volunteers in hospitals, orphanages or homes for the elderly. They read books to the people in these places, or they just visit them and play games with them or listen to their problems.

Other young volunteers go and work in the homes of people who are sick or old. They paint, clean up, or repair their houses, do the shopping. For boys who don’t have fathers, there is an organization called Big Brothers. College students and other men take these boys to basketball games or on fishing trips and help them to get to know things those boys usually learn from their fathers.

Each city has a number of clubs where boys and girls can go and play games. Some of these clubs show movies or hold short trip to the mountains, the beaches, museums, or other places of interest. Most of these clubs use a lot of students as volunteers because they are young enough to understand the problems of younger boys and girls.

21. What do volunteers usually do to help those who are sick or old in their homes?

A. They do the shopping, and repair or clean up their house.

B. They tell them stories and sing dance for them.

C. They cool, sew, and wash their clothes.

D. They take them to basketball games.

22. What do they help boys whose fathers do not live with them?

A. To learn things about their fathers.

B. To get to know thing about their fathers.

C. To get to know things that boys want from their fathers.

D. To learn things that boys usually learn from their fathers.

23 .Which activities are NOT available for the students at the clubs?

A. playing games B. learning photography

C. going to interest places D. watching films

24. Why do they use many students as volunteers? – Because .

A. they can understand the problems of younger boys and girls.

B. they have a lot of free time.

C. they know how to do the work.

D. they are good at playing games and learning new things.

25. Where don’t students often do volunteer work?

A. hospitals B. orphanages C. clubs D. homes for the elderly

WRITING

I. Circle the mistake in each sentence.

26. Frank has done his homework and then listened to music.

A B C D

27. The children have put away their toys but they didn’t make their beds yet.

A B C D

II. Choose the sentence that has the same meaning as the first.

28. You should clean this room every day.( should +be +Ved/past )

A .This room should be cleaned every day.

B. This room should been cleaned every day.

C. This room should clean every day.

D. This room should be clean every day.

29. My father hasn’t smoked for two years.

A. My father gave up smoking two years ago.

B. My father started smoking two years ago.

C. The first time my father smoked was two years ago.

D. It’s two years since my father started smoking.

30. She started learning English ten years ago.

A. She has not learnt English before.

B. She learnt English ten years ago.

C. She has not learnt English since ten years.

D. She has learnt English for ten years.

--------------------The end-------------------

ĐÁP ÁN ĐỀ THI GIỮA KÌ 1- TIẾNG ANH 7

(ĐỀ CHÍNH THỨC)

1.B

6.A

11.A

16.A

21.A

26.A

2.C

7.B

12.B

17.B

22.D

27.C

3.D

8.C

13.B

18.D

23.B

28.A

4.D

9.B

14.D

19.C

24.A

29.A

5.D

10.D

15.C

20.B

25.C

30.D