Cộng đồng chia sẻ tri thức Lib24.vn

Đề thi chọn HSG tiếng anh 7 trường THCS Phương Trung - Hà Nội

b532aee5050d2ef76f04ca4ac3f442d2
Gửi bởi: Tin học 18 tháng 12 2020 lúc 14:56:39 | Được cập nhật: 10 giờ trước (4:40:36) Kiểu file: DOC | Lượt xem: 475 | Lượt Download: 4 | File size: 0.129024 Mb

Nội dung tài liệu

Tải xuống
Link tài liệu:
Tải xuống

Các tài liệu liên quan


Có thể bạn quan tâm


Thông tin tài liệu

PHÒNG GD&ĐT HUYỆN THANH OAI
TRƯỜNG THCS PHƯƠNG TRUNG

ĐỀ THI OLYMPIC LỚP 7
Năm học 2014 - 2015
Môn: Tiếng Anh
Thời gian: 120 phút (không kể thời gian giao đề)

Chú ý:-Bộ đề thi này gồm có 06 trang, từ trang 01 đến trang 06.
-Thí sinh làm bài trực tiếp vào bộ đề thi này.
Điểm
Họ tên, chữ ký của người chấm thi số 1:
- Bằng số:……..............
………………………………………..
- Bằng chữ:…...............
Họ tên, chữ ký của người chấm thi số 2:

Số phách
(Do chủ tịch
hội đồng
chấm thi ghi)

………………...............
………………………………………… ........................
PART ONE : LISTENING (10 0,2= 2pts).
Listen and fill in the blanks the words you hear
The Robinsons had a great ..............( 1) in Nha Trang.
Unfortunately, the holiday soon ended and it was time to return home.
They took a...............(2).. back to Ha Noi. Liz was excited as the bus
drove through the..................(3). .She saw rice paddies for the .................
(4) time. Everything looked calm and peaceful. At...................(5)
o’clock, the bus stopped at a ..................(6) roadside restaurant
for ......................(7)minutes. Mr Robinson was .................(8), so Mrs
Robinson ...............(9).some peanuts and an ice cream for Liz. The bus
arrived in Ha Noi at about ...................(10) p.m.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10
PART TWO: PHONETICS. (10 x 0,2 = 2.0 pts)
I. Choose the word whose underlined part pronounced differently
from that of the others by circling A, B, C or D (0.2 x 5 = 1.0 pt)
1. a. looked
b. typed
c. opened
d. brushed
2. a. chemistry
b. school
c. christmas
d. chair
3. a. opens
b. looks
c. offers
d. plays
4. a. closed
b. lived
c. opened
d. liked
5. a. cleaned
b. preferred
c. needed
d. cleared

II/ Choose the word that has the strees patern differently from the
others (5 x 0,2 = 1.0 pt)
1. A. apartment
B.family
C. expensive
D. eleven
2. A. different
B. unhappy
C. address
D. apartment
3. A. number
B. student
C. parents
D. complain
4. A.uncle
B.middle
C today
D.family
5. A.evening
B. everything C. police
D. station
PART THREE: VOCABULARY AND GRAMMAR (0,2 x 30 = 6.0 pts)
I .Circle the best answer A, B, C or D to complete the sentences: (0,2 x
10 = 2,0 pts)
1. She speaks Chinese as ______ as I do
A. good
B. better
C. very good
D. well
2. Jim is five centimeters ______ than Tom.
A. taller
B. tallest
C. high
D. tall
3. The harder she works, the _______ money she earns
A. better
B. much
C. more
D. less
4. Lucy answered the questions _______ than Sarah.
A. intelligent
B. more intelligently C. most intelligent D. more intelligent
5. I knew they were talking about me ______ they stopped
when I entered the room.
A. because
B. so that
C. despite
D. therefore
6. The librarian told us not ______ reference books out of the library.
A. took
B. taking
C. take
D. to take
7. When I came to visit her last night, she ______ a bath .
A. had
B. was having
C. were having
D. is having
8. ______ the students in my class enjoy taking part in social activities.
A. Many
B. Most
C. Most of
D. The number of
9. The boys hurt ……….. when they climbed down the tree.
A. one another B. each other C. himself
D. themselves
10. …………….. tired, I went to bad early.
A. To feel
B. Felt
C. Feeling
D. Having
II. Use the words given in brackets to form a word that fits in the
space. (0,2 x 10 =2,0 pts)
1/. English is an ……………….… and important subject
(INTEREST)
2/. In electronics they learn to repair ………..appliances.
(HOUSE)
3/. The most popular …………..at recess is talking .
(ACT)
4/. Hoa is having a................check-up
(MEDICINE)
5/. In the countryside, people often know all the people

in their…………………
(NEIGHBOR)
6.Hoa is the …….......….. student in her school.
( GOOD )
7/. I’d like a nice.......................orange
(JUICE)
8/. Edison’s most famous ………….. was the electronic bulb. (INVENT)
9/. This dictionary is very ....................for you to learn English
(USE)
10/. I have ...................time to play than my friends
(LITTLE)
III. Complete the following sentences with the correct from of the verb
in the brackets.(0,2 x 5 =1pt)
1. They enjoy (go) ……..…….camping .
2. What you (do)…….………at the moment? - I am watching T.V.
3. My sister (go)…………out last night.
4. A new school (build) ………………near our school now.
5. You (be) …………..angry if he refuses to help you?
IV. Fill each gap of the following sentences with a sutable preposition.
(0,2 x 5 = 1.0 pt)
1. Lien made a cushion .....………………her own room.
2. Nam lives next...............……………his grandparents’ house.
3. Liz helped me a lot…....……………my stamp collection.
4. Mai’s father is different ………….. her.
5. Many people take part ………….. jogging every morning.

PART FOUR: READING ( 0.2 x 25 = 5.0 pts ).
I. Circle the best option A, B, C or D to complete the following passage:
(0,2 x 10 =2,0 pts)
In the United States of America, the national language is (1)............
English. Four hundred years ago, some English people came to North
America to live and they brought (2).......... language to this country.
Now in the USA, people speak (3)...........English . Most of the words are the
(4)............ in American and Bristish English, but the American say some
English words not as people (5)........... in England. Canada is (6).......... to
the North of the United States of America. It is the larger (7)......... the
United States. In Canada, many people (8)............ English because they also
came from England many years (9)......... But in some parts of Canada,
people speak (10)............ because they came from France.
1. A. also.
B. like.
C. as.
D. not.
2. A. French. B. English.
C. Chinese.
D. Canadian.

3. A. British. B. American.
C. Russian.
D. Chinese.
4. A. various. B. similar.
C. same.
D. like.
5. A. do.
B. say.
C. talk.
D. speak.
6. A. lies.
B. situated.
C. at.
D. in.
7. A. than.
B. as.
C. more.
D. less.
8. A. say.
B. tell.
C. talk.
D speak.
9. A. ago.
B. later.
C. there.
D. here.
10. A. France. B.French.
C. Russian.
D. Italian
II/ Fill in the blank with ONE suitable word to complete the passage
(0,2 x 10 =2,0 pts)
On Mother’s Day sons and daughters visit their mothers and bring
………………..(1) flowers and little presents. The eldest son must
………… (2) his mother a good cake. If sons or daughters cannot be
…………………(3) their mother on that day, they usually …………..... (4)
her presents. Mother’s Day must be a day of rest ……………….(5)the
mother of the family, so her daughters ………………(6) the dinner on that
day and lay the …………….(7) and the sons help to ……………(8) the
plates and dishes after dinner.
In the United States and Canada, Mother’s Day is the second Sunday in
May. They have a …………………(9) beautiful stamp for Mother’s Day in
the United Sates. It shows the portrait of the …………(10) of James
Whistler, one of the greatest American painters.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
III.Read then answer the questions . (0,2 x 5 =1.0 pt)
At school we study many things. In Literature, we learn about books and
write essays. In History, we study past and present event in Viet Nam and
around the world. In Geography, we study different countries and their
people. In Physics, we learn about how things work. In the Language class,
we study English. We study many other things as well, such as Music,
Sports and Art. We enjoy all of our classes.
1.What do you learn in Literature?
…………………………………………………………………………
2.What do you study in History?
…………………………………………………………………………
3.In which subject we study different countries and their people?

…………………………………………………………………………
4.What do you learn in Physics?
…………………………………………………………………………
5.Do you enjoy your classes?
……………………………………………………..
PART FIVE: WRITING (5.0 pts)
I. Mistake correction (5 x 0,2= 1.0 pt)
1. There is fewer work in the evening than there is in the morning
A B
C D
2. The doctor says you should spend a little time to play video game.
A
B
C
D
3. What does the new student like ?
- Oh, she is tall and beautiful
A B
C
D
4. My father always has a lot of houseworks to do
A
B
C
D
5. There is a ten-floors building in front of my house
A
B
C
D
1.
->
2.
->
3.
->
4.
->
5.
->
II. Complete the second sentence, using the word given in brackets so
that it has a similar meaning to the first sentence. Do not change the
words given in any way: (5 0,4=2,0 pts)
1. It took me half an hour to walk to work yesterday.
I spent.......................................................
2. What is the price of this cap ?
-How much does ..............................................................?
3. You shouldn’t eat too much candy.
-You’d............................................................................
4. Lan is the tallest among the three sisters.
- Lan has .....................................................
5. Our house is newer than any other house in the living center
-Our house.....................................................................
6. What a luxurious car!

-How………………………………………………………….!
7. There are eight hundred stamps in Hoa’s collection.
-Hoa’s collection.......................................................................
8. How heavy is the bag ?
-What ......................................................................................?
9. Finding an apartment in a big city is not easy.
-It is …………………………………………………………
10. Watching football on live is more interesting than watching on TV.
- I prefer........................................................................
III. Write a composition about 100 words about your school. (2.0pts)

HƯỚNG DẪN CHẤM ĐỀ THI OLYMPIC LỚP 7

NĂM HỌC: 2014 – 2015.
MÔN: TIẾNG ANH
PART ONE : Listening(0,2 x 10 = 2.0 pts )
1. holiday
2. bus
3.countryside 4. first
5. four
6. small
7. ten
8. asleep
9.bought
10. seven
PART TWO: PHONETICS(0,2 x 10 = 2.0 pts )
I. Choose one word that has the under…: (0,2 5 =1,0 pt)
1. A
2. D
3. B
4. D
5. C
II. Choose the word whose stress pattern is different …: (5 0,2=1,0
pt)
1.B family 2.A different 3.D complain 4.C today 5.C police
PART THREE: VOCABULARY AND GRAMMAR(0,2 x 30 = 6.0 pts)

I .Circle the best answer A, B, C or D to complete …: (0,2 x
10 = 2,0 pts)
1. D
2. A
3. C
4. B
5. A
6. D
7. B
8. C
9. D
10. C
II. Use the words given in brackets to form a word …. (0,2 x 10 =2,0 pts)
1 interesting
6 addictive
2 household
7 juicy
3 activity
8 invention
4 medical
9 useful
5 neighborhood
10 less.
III. Complete the following sentences with the correct ….(0,2 x 5 =1pt)
1. going
2. are …..doing
3. went
4. is building
5. Will...be
IV. Fill in gap …with a suitable preposition. (0,2 x 5 =
1.0 pt)
1
2
3
4
5
for
to
of
from
in
PART THREE: VOCABULARY AND GRAMMAR(0,2 x 30 = 6.0 pts)

I .Circle the best answer A, B, C or D to complete …: (0,2 x 10
= 2,0 pts)

1. D
2. C
3. C
4. C
5. D
6. A
7. C
8. A
9. D
10. C
II. Use the words given in brackets to form a word …. (0,2 x 10 =2,0 pts)
1 interesting
6 addictive
2 household
7 juicy
3 activity
8 invention
4 medical
9 useful
5 neighborhood
10 less.
PART FOUR: READING ( 0.2 x 25 = 5.0 pts ).
I. Circle the best option A, B, C or D to complete the following
passage: (0,2 x 10 =2,0 pts)
1. A also
2. B English 3. B American 4. C same 5. D speak
6. B situated 7. A than
8. D speak
9. A ago 10. B French
II.Fill in each blank with ONE suitable word to complete the letter.( 0,2
x10 = 2.0 pts )
1.some
2.make
3.with
4.send
5.for
6.cook
7.table
8.clean /wash 9.special
10.mother
III.Read the passage and answer the questions.(0,2 x 5 = 1pt)
1. In Literature, we learn about books and write essays.
2. In History, we study past and present event in Viet Nam and around
the world.
3. In Geography, we study different countries and their people.
4. In Physics, we learn about how things work.
5. Yes,I do
PART FIVE: WRITING(5.0 pts)
I. Each sentence below contains an error. Underline it and
write the correct answer in the space provided (0,2 x 5 =1
pt):
1. A
fewer
less
2. B
to play
playing
3. D
What
how
4. B
houseworks
housework
5. D
ten-floors
ten-floor
II. Complete the second sentence, using the word given in brackets so
that it has a similar meaning to the first sentence. Do not change the
words given in any way: (0,2 x 10=2,0 pts)
1.
I spent half an hour walking to work yesterday.

2.
How much does this cap cost?
3.
You’d better not eat too much candy.
4.
She has two sisters.
5.
Our house is the oldest one in the living center
6.
How luxurious the car is!
7.
Hoa’s collection has eight hundred stamps
8.
What is the weight of this bag?
9.
It is not easy to find an apartment in a big city.
10. I prefer listening to music to watching TV
III. Write a composition about 100 words about your school. (2.0pts)
Viết đúng qui tắc (0.5p)
-Nội dung tốt , đúng ngữ pháp , đủ số từ (1.5p)
(* Các nội dung khác nếu học sinh làm bằng cách khác mà đúng vẫn cho
điểm tối đa)