Cộng đồng chia sẻ tri thức Lib24.vn

Bộ đề thi học kì 1 lớp 4 môn Tiếng Anh năm học 2018 - 2019

cc6c6e77aaf70eac51c535f8e3676ea0
Gửi bởi: Phạm Thọ Thái Dương 29 tháng 12 2020 lúc 13:51:04 | Được cập nhật: hôm qua lúc 20:53:46 Kiểu file: DOC | Lượt xem: 602 | Lượt Download: 13 | File size: 0.339968 Mb

Nội dung tài liệu

Tải xuống
Link tài liệu:
Tải xuống

Các tài liệu liên quan


Có thể bạn quan tâm


Thông tin tài liệu

Đề thi tiếng Anh lớp 5 kì 1 có đáp án – Đề số 1 Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest 1. A. Music B. Science C. Chinese D. lesson 2. A. afternoon B. school C. classroom D. moon 3. A. clock B. city C. class D. come Exercise 2: Give the correct form of the words in brackets 1. Tomorrow I’ll have three lessons: Maths, Music and (England) __________. 2. His hobby is (sing) ___________ English songs. 3. Mary sings very (beautiful) _____________. Exercise 3: Choose the best answer 1. I hope the weather ___________ sunny next week. A. will is B. will be C. will being D. will are 2. What did you do there? - I helped my uncle ____________. A. on the farm B. in the farm C. at the farm D. on farm 3. The main character is a schoolboy ________ Jimmy Kudo. A. call B. called C. calls D. to call 4. The bears ________ volleyball at the circus yesterday. A. are playing B. plays C. play D. played 5. On Sundays, he often __________ home. A. stays at B. stay at C. stays D. stay Exercise 4: Correct one mistake in each of the following sentences 1. You can have it when I am finish it ________________________________________________________ 2. What book are you read? ________________________________________________________ 3. They have English lesson four time a week. ________________________________________________________ Exercise 5: Complete the following sentences with suitable prepositions 1. My sister often takes photos _______ me. 2. Elephants can spray water _______ their trunks. 3. I saw a lot ______ peacocks at the zoo. Exercise 6: Read the following text and choose the best answer (A, B, C or D) Next Wednesday (1) __________ our school Sport Day. The event will take place on the school field from the morning till 6 o’clock in the evening. All of the my classmates (2) ________ for the big day. It will be just fun and exciting. Half of my class will take part (3) ________ it. Jack and Tony are going to play basketball. They are one of the best (4) ________ in the team. Anna is going to play volleyball and Bella is going to play tennis. I am going to swim. (5) ____________ is my favorite sport. I have swum since I was 6 years old. 1. A. be will B. will is C. will be D. will are 2. A. is preparing B. are preparing C. prepares D. prepared 3. A. in B. on C. at D. of 4. A. player B. A player C. players D. The player 5. A. Swiming B. Swim C. To swim D. Swimming Exercise 7: Rearrange the words to make correct sentences 1. table/ play/ Linda/ is/ tennis/ to/ going. ___________________________________________________ 2. Day/ will/ be/ weekend/ Sport/ this/ ./ ___________________________________________________ 3. often/ do/ how/ have/ you/ your/ lesson/ favorite/ ?/ ___________________________________________________ ĐÁP ÁN Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest 1. C 2. C 3. B Exercise 2: Give the correct form of the words in brackets 1. Tomorrow I’ll have three lessons: Maths, Music and (England) ____English______. 2. His hobby is (sing) _____singing______ English songs. 3. Mary sings very (beautiful) ______beautifully_______. Exercise 3: Choose the best answer 1. B 2. A 4. D 5. A 3. B Exercise 4: Correct one mistake in each of the following sentences 1. You can have it when I finish it. 2. What book are you reading? 3. They have English lesson four times a week. Exercise 5: Complete the following sentences with suitable prepositions 1. My sister often takes photos ___for/ of____ me. 2. Elephants can spray water ___with____ their trunks. 3. I saw a lot ___of___ peacocks at the zoo. Exercise 6: Read the following text and choose the best answer (A, B, C or D) 1. C 2. B 3. A 4. C Exercise 7: Rearrange the words to make correct sentences 5. D 1. Linda is going to play table tennis. 2. Sport Day will be this weekend. 3. How often do you have your favorite lesson? Đề thi tiếng Anh học kì 1 lớp 5 có đáp án - Đề số 2 Task 1: Match the sentences 1. What’s your address? a. I always do morning exercise 2. What’s the village like? b. twice a week 3. What do you do in the morning? c. It’s small and quiet 4. How often do you have English? d. It’s 51 Tran Hung Dao Street Task 2: Put the words in order. 1. will / the countryside / I / in / be. ……………………………………………………….. 2. went to / Phu Quoc / island / I. ……………………………………………………….. 3. do / tomorrow / what / will / you ? ……………………………………………………….. 4. did / on / go / where / holiday / you ? ……………………………………………………….. Task 3: Read and complete. had Sunday did do Mai: When was Linda’s birthday party? Phong: It was last (1)………………….. Mai: Did you go to the party? Phong: Yes, I (2)……………………. Mai: What did you (3)…………..at the party? Phong: First, we gave her presents. Then we played a lot of games. In the end, we (4) …………… nice food and drink. Task 4: Choose the correct answer. 1. Where will you be this weekend? - I …………on the beach. a. am b. was c. will be d. stay 2. What did you do last night? – I ………….my homework. a. did b. do c. does d. will do 3. Last year, I went home …………..taxi. a. by b. in c. at d. on 4. ………..will you do at Ha Long Bay? – I will take a boat trip around the islands. a. Where b. How c. How often d. What ĐÁP ÁN Task 1: Match the sentences 1 - d; 2 - c; 3 - a; 4 - b; Task 2: Put the words in order. 1 - I will be in the countryside. 2 - I went to Phu Quoc island. 3 - What will you do tomorrow? 4 - Where did you go on holiday? Task 3: Read and complete. 1 - Sunday; 2 - did; 3 - do; 4 - had; Task 4: Choose the correct answer. 1 - c; 2 - a; 3 - a; 4 - d; Đề thi học kì 1 môn tiếng Anh lớp 5 có đáp án - Đề số 3 I. READING Part 1: 1-6. Read and match Part 2: 7-12. Read and tick true (T) or false (F) My name is Nam. I’m in class 5B, Nguyen Du primary school. My school year started in August. I go to school every day except Saturday and Sunday. I have four lessons a day. Today is Wednesday I have Maths, Vietnamese, Music and English. I have Maths and Vietnamese every school day. I have Music once a week and English four times a week. 0. - His name is Nam (T) - He’s in class 5B (F) 7. His school is Nguyen Du primary school. 8. His school year started in September. 9. He goes to school from Monday to Friday. 10. He has five lessons a day. 11. He has Maths and Vietnamese every school day. 12. He has English twice a week. Part 3: 13-18. Reorder number the sentences to make a dialogue. 13. I hope I will go there this holiday. 14. The street was noisy and crowded but the food was delicious. 15. I went to Ho Chi Minh city. 16. Yes, I will. 17. What do you think of it? 18. Will you go there again? 0 - What do you do last weekend? Part 4: 19-25. Read and complete. four emails practise Monday Minh Vietnamese because TV Hello. My name is (0) Minh. I go to school from (19)______ to Friday. I have Maths and (20)__________ every school day. I have English (21)_______ times a week. English is my favourite subject. I (22)_______ reading by reading English comic books. Every day I practise writing English by sending (23)_________ to my friend Ha lim in Malaysia. I learn English (24) __________ I want to watch English cartoons on (25) ______. II. WRITING Part 1: 1-6. Fill in the blank. Part 2: 7-13. Reorder the words to make sentences. 0. early. / up / always / I / get - I always get up early. 7. did/ on/ do/ holiday?/ you/ What _____________________________ 8. lessons/ How/ today?/ many/ have/ you/ do _______________________________________ 9. English/ every/ speak/ day./ I _______________________________ 10. reading/ of/ the/ I’m/story/ Mai An Tiem. _______________________________________________ 11. fast./ They/ really/ were __________________________________________________ 12. play/ I’m/ to/ going/ badminton. ______________________________________________ Part 3: 13-18. Read and complete. My name is Nam. It was my birthday last Sunday. I invited some of my classmates to the party. They gave me presents like comic books, robots and teddy bear. We ate cakes, sweets, fruit and ice-cream. We drank fruit juice. We sang English and Vietnamese songs. We dance, too. Phong played the guitar and Linda played the piano. The party ended at 7 p.m. We enjoyed it very much. 13. What is his name?_______________________ 14. When was Nam’s birthday party?________________________________ 15. Who went to Nam’s birthday party?_________________________________ 16. What did Phong do at the party?________________________________ 17. What did Linda do at the party?__________________________________ 18. What time did the party end?______________________________________ Part 4: 19-25. Write about you. 19. What’s your name?_________________ 20. How old are you? ______________________ 21. Where do you live?_________________________________ 22. Who do you live with? ____________________________ 23. Where did you go last holiday?__________________________ 24. How do you learn English? 25. How do you practise speaking English?________________________________ ANSWER KEY: I. READING Part 1. Read and match 1. C; 2. A; 3. F; 4. E; 5. D; 6. G Part 2. Read and tick 7. F; 8. T; 9. F; 10. T; 11. T; 12. F Part 3. Reorder the number to make a dialogue 13 - 6; 14 - 3; 15 - 1; 16 - 5; 17 - 2; 18 - 4; Part 4. Read and complete. 19. Monday; 20. Vietnamese; 21. four; 22. Practise; 23. Emails; 24. because; 25. TV; II. WRITING Part 1. Read and complete 1.village; 2. Motorbike; 3. boat; 4. peacock; 5. Zoo; 6. countryside; Part 2. Reorder the words to make sentences. 7. Where did you go on holiday? 8. How many lessons do you have today? 9. I speak English every day. 10. I am reading the story of Mai An Tiem. 11. They were really fast. 12. I am going to play badminton. Part 3. Read and complete. 13. His name is Nam. 14. It was last Sunday. 15. Phong and Linda went to Nam’s birthday party. 16. Phong played the guitar 17. Linda played the piano 18. The party ended at 7 p.m. Part 4. Write about you. Các em học sinh tự trả lời 19. My name……. 20. I’m……. years old. 21. I live in…… 22. I live with…….. 23. I went to……. 24. Because I want to …….. 25. I speak English with………………….. ĐỀ 2 I. Read and answer the questions. Mai lives in the countryside with her grandparents. It’s an old and peaceful village. There are a lot of trees around her house. In the morning, Mai always has breakfast with her grandparents before she goes to school. Her classmates are friendly and kind. On summer holidays, Mai visits her uncle in the city. She stays in his house for 2 weeks. 1. Whom does Mai live with? 2. What is the village like? 3. How often does Mai have breakfast? 4. How are her classmates? 5. When does Mai go to the city? II. Find the mistake and fix it. 1. She often goes swimming and sometimes cook dinner. 2. Mary goes to school in bus. 3. Where do you go last summer? 4. How often does you watch TV? 5. Where are you live? III. Choose the correct answer. 1. What’s your address? A. It’s 56, Duy Tan street. B. It’s small and quiet. 2. What is Phu Quoc Island like? A.I like it. B. It’s beautiful. 3. How often do you do exercise? A.I play sports. B. Once a day. 4. How did you go to the cinema? A. My father took me there. B.I go there by foot. 5. Where did you go on holiday? A. My classmate went to school late. B.I went to Ho Chi Minh City. IV. Fill in the missing letters. 1. i_land A. s B. n 2. cl_ssm_te A. a-a B. a - b 3. holid_y A. e B. a 4. badmi_to_ A. n-n B. m-m 5. inf_rmati_n A. r-r B. o-o ĐÁP ÁN I. Read and answer the questions. 1 - She lives with her grandparents. 2 - It is old and peaceful. 3 - She always has breakfast. 4 - They are friendly and kind. 5 - She goes to the city on summer holidays. II. Find the mistake and fix it. 1 - cook thành cooks; 2 - in thành by; 3 - do thành did; 4 - does thành do; 5 - are thành do; III. Choose the correct answer. 1 - A; 2 - B; 3 - B; 4 - B; 5 - B; IV. Fill in the missing letters. 1 - A; 2 - A; 3 - B; 4 - A; 5- B; ĐỀ 3 I.Odd one out.(0.5pts) (Chọn một từ khác với các từ còn lại) 1. A. What B. When C. School D. Why 2. A. farmer B. banana C. worker D. singer II.Choose the best answer.(2pts) (Chọn đáp án đúng nhất viết vào chỗ trống) 1. Where are you from? I’m from…………. A. Vietnamese B. Ha Noi C. Indonesian 2. What’s his nationality? He’s……………. A. Cambodian B. Australia C. America 3. Is this puppet from Thailand? No, it isn’t. It’s from ………… A. Malaysian B. Indonesia C. Australian 4. Where do you live? I live …………. 34 Nguyen Nghiem Street A. at B. in C. on 5. What’s your house like? It’s ………….. A. blue gate B. a yard C. a cottage 6. What ………… did you give Tony? A. a doll B. present C. a ball 7. She ……… classes at 7:00 a.m A. has B. have C. having 8. What will you be in the future? I will be ………..mechanic A. a B. an C. the III.Complete the dialogue.(2pts) (Chọn các từ cho sẵn viết vào chỗ trống) jigsaw; grandfather; party; gave; Tommy: Hi, Peter. Did you go to Mai’s birthday (1)………..……… last night? Peter: Yes, I did. Why didn’t you come? Tommy: Because I was busy. I visited my (2)…………………... in the hospital. But I sent Mai a box of (3)…………….… puzzle. What about you? Peter: I (4)………………… her a doll. IV. Match the sentences in the column A with column B (1,5pts) (Nối câu) A B 1. Where is Lawan from? A. It’s a small house. It’s got a red roof. 2. Where in Australia are you from? B. We’ll go to Nha Trang Beach. 3. What’s your house like? C. She’s from Thailand. 4. What did Nam do last night? D. Yes, of course 5. Where will we go? E. Sydney. 6. Did you go to Nam’s birthday party? F. He’s did his homework. V.Read and answer the questions.(2pts))(Đọc đoạn văn và trả lời câu hỏi) Hello, I am Mai. Last week, I came to visit my grandparents in a small village. This is a big house. There is a large yard in front of the house. Its roof is red and its walls are yellow. There are two doors and six windows. They are both green. There are a lot of trees and flowers around the house. The gate is black and the fence is brown. My grandparents’ house is near a big lake. I like going fishing with my grandfather there. And I felt excited with my grandmother’s garden behind the house. That was very memorable. 1. What did Lan do last week? ....................................................................................................................................... 2. Her grandparents’ house is big or small? ...................................................................................................................................... 3. Does she like going fishing with her grandfather? .............................................................................................................................. ......... 4. What colour is the gate? .............................................................................................................................. VI.Order the words to make full sentences.(2pts) (Sắp xếp các từ để thành câu) 1. do / often / do / in / the / What / evening? / you/ ............................................................................................................................................... 2. morning? / will/ in / we / the / What / do/ ................................................................................................................................................ 3. your / What / is / like? / house / ................................................................................................................................................ 4. did / Lan ? / present / give / What / you/ .........................................................................................................................................… ĐÁP ÁN I.Odd one out.(0.5pts) (Chọn một từ khác với các từ còn lại) 1 - C; 2 - B II.Choose the best answer.(2pts) (Chọn đáp án đúng nhất viết vào chỗ trống) 1 - B; 2 - A; 3 - B; 4 - C; 5 - C; 6 - B; 7 - A; 8 - A III.Complete the dialogue.(2pts) (Chọn các từ cho sẵn viết vào chỗ trống) 1 - party; 2 - grandfather; 3 - jigsaw; 4 - gave IV. Match the sentences in the column A with column B (1,5pts) (Nối câu) 1 - C; 2 - E; 3 - A; 4 - F; 5 - B; 6 - D V. Read and answer the questions.(2pts))(Đọc đoạn văn và trả lời câu hỏi) 1 - She came to visit her grandparents in a small village. 2 - It is big. 3 - Yes, she does. 4 - It is black. VI. Order the words to make full sentences.(2pts) (Sắp xếp các từ để thành câu) 1 - What do you often do in the evening? 2 - What will you do in the morning? 3 - What is your house like? 4 - What present did you give Lan? ĐỀ 4 I. Choose the odd one out. 1. A. flat B. road C. cottage D. villa 2. A. lane B. house C. road D. street 3. A. quiet B. bigger C. pretty D. crowed 4. A. always B. usually C. early D. often 5. A. swimming B. morning C. fishing D. surfing 6. A. morning B. afternoon C. running D. evening 7. A. dance B. activity C. watch cartoon D. have nice food 8. A. watch B. came C. go D. have 9. A. did B. went C. played D. had 10. A. surfed B. played C. prepared D. got 11. A. morning B. day C. evening D. afternoon 12. A. New York B. Sydney C. Thailand D. Tokyo 13. A. modern B. peaceful C. building D. crowded 14. A. python B. snack C. peacock D. panda 15. A. gentle B. hard-working C. cruel D. character 16. A. geography B. chemistry C. physics D. essay 17. A. reading B. pronunciation C. listening D. writing 18. A. move B. swing C. roar D. funny 19. A. quietly B. quickly C. funny D. loudly 20. A. Cinderella B. Doreamon C. Aladdin D. fairy tales 21. A. train B. underground C. scooter D. countryside 22. A. sunbathe B. explore C. trip D. build II. Match the sentences 1. What’s your address? a. Yes. I did. 2. Did you go to the party? b. I watch English cartoons on TV. 3. How do you learn English? c. Yes, I will. 4. What are you reading? d. I’m reading Aladdin and the Magic lamp. 5. Will you take part in Sports Day? e. It’s 75 Hai Ba Trung street. III. Put the words in order. 1. holiday/ did/ Where/ you/ last/ go/ ? ............................................................................................ 2. birthday/ party/ When/ your/ last/ was/ ? ...................................................................................... 3. comic/ I / read/ books/ English/ .................................................................................................... 4. The tigers/ and/ they/ saw/ the elephants/. .................................................................................… IV. Read and answer. My name is Nam. It was my birthday last Sunday. I invited some of my classmates to the party. They gave me presents like comic books, robots and teddy bear. We ate cakes, sweets, fruit and ice-cream. We drank fruit juice. We sang English and Vietnamese songs. We dance, too. Phong played the guitar and Linda played the piano. The party ended at 7 p.m. We enjoyed it very much. 1. What is his name? _______________________ 2. When was Nam’s birthday party? ________________________________ 3. Who went to Nam’s birthday party? _________________________________ 4. What did Phong do at the party? ________________________________ 5. What did Linda do at the party? __________________________________ 6. What time did the party end? ___________________________________ Đáp án đề thi tiếng Anh lớp 5 học kì 1 I. Choose the odd one out. 1-B 2-B 3-B 4-C 5-B 6-C 7-B 8-B 9-C 10 - D 11 - B 12 - C 13 - C 14 - B 15 - D 16 - D 17 - B 18 - D 19 - C 20 - D 21 - D 22 - C II. Match the sentences 1 - e; 2 - a; 3 - b; 4 - d; 5 - c; III. Put the words in order. 1. Where did you go last holiday? 2. When was your last birthday party? 3. I read English comic books. 4. They saw the tigers and the elephants. IV. Read and answer. 1. His name is Nam. 2. His birthday party was on last Sunday. 3. Some of Nam’s classmate went to his birthday party. 4. Phong played the guitar. 5. Linda played the piano. 6. It ended at 7 p.m. ĐỀ 5 Exercise 1: Choose one word whose underlined part is pronounced differently: 1. A. come B. once C. bicycle D. centre 2. A. went B. where C. never D. get 3. A. trip B. did C. with D. nice 4. A. Bay B. play C. stay D. watch 5.A. back B. taxi C. last D. parents Exercise 2: Pick out the word that has the stress differently from that of the other words 1. A. library B. Internet C. cinema D. information 2. A. partner B. swimming C. grandparents D. project 3. A. holiday B. ancient C. imperial D. summer 4. A. photo B. seaside C. island D. about 5. A. motorbike B. countryside C. underground Exercise 3. Choose the best answer: 1. She went to Hoi An Ancient ......... A. city B. village C. town D. island 2.Liz _______ Nha Trang last holiday and she _______a lot of souvenirs a. visits/buys b. visited/buyed c. visited/bought d. visit/bought 3.Where _______you visit when you were in HaLong? a. do b. did c. will d. is 4.Did you_______any photographs there? a. take b. takes c. took d. taking. 5.You parents look very_______. a. happily b. happiness c. happy d. to be happy. 6.Her parents want her not_______ too much candy. a. eats D. information b. eating c. to eat d. ate 7.What is the matter with you, Minh? _______have a toothache a. I b. She c. He d. Minh 8.What did you eat last night? I _______ fish, rice and soup. a. eat b. eats c. ate d. eating 9. For breakfast yesterday, she _______ bread, beef and milk. a. have b. had c. has d. having 10.What _______ do you like? I like table tennis. a. schools b. sports c. books d. music Exercise 4: Write the correct form verbs 1. We (watch) ............... television every evening. 2. I (do) ............... my homework every afternoon. 3. Mai and Lan (play) ............... games after school. 4. When I was young . I (not like)......................................play tennis. 5. Last summer , we (have)..................................................an interesting trip. Exercise 5: Read and answer the question. My name is Mai. I get up very early in the morning. I do morning exercise with my father. After breakfast, my brother and I ride a bicycle to school. We come home at 11 o’clock and then I have lunch with my family. In the afternoon, I study with my partner. Her name is Linh. Sometimes, I go to the library to look for some information. My family go to the cinema once a month. 1. What’s her name? 2. Does she get up late in the morning? 3. Who does she go to school with? 4. What’s her partner’s name? 5. How often does her family go to the cinema? ĐÁP ÁN Exercise 1: Choose one word whose underlined part is pronounced differently: 1 - A; 2 - B; 3 - D; 4 - D; 5 - C Exercise 2: Pick out the word that has the stress differently from that of the other words 1 - D; 2 - C; 3 - C; 4 - D; 5 - B Exercise 3. Choose the best answer: 1 - C; 2 - c; 3 - b; 4 - a; 5 - a; 6 - c; 7 - a; 8 - c; 9 - b; 10 - b Exercise 4: Write the correct form verbs 1 - watch; 2 - do; 3 - play; 4 - didn’t; 5 - had Exercise 5: Read and answer the question. 1 - Her name is Mai. 2 - No, she doesn’t. 3 - She goes to school with her brother 4 - Her name is Linh. 5 - They go the the cinema once a month. ĐỀ 6 Exercise 1: Choose one word whose underlined part is pronounced differently: 1. A. early B. my C. usually D. city 2. A. always B. play C. have D. face 3. A. like B. evening C. dinner D. film 4. A. study B. surf C. up D. bus 5. A. kind B. ride C. twice D. fishing Exercise 2: Find the odd one out 1. a. city b. town c. flat d. province 2. a. house b. far c. near d. modern 3. a. always b. usually c. yesterday d. often 4. a. lane b. street c. stream d. avenue 5. a. small b. quiet c. noisy d. center Exercise 3. Choose the best answer: 1. Ha Noi is a big ............. in the north. A. street B. city C. town D. lane 2. His.......... is 187B, Giang Vo Street. A. class B. road C. town D. address 3. His flat is far .... the city centre. A. from B. to C. with D. of 4. They usually ......... early and do morning exercise. A. gets on B. get up C. get on D. gets up 5. What ......... you do after school? – I usually do my homework. A. do B. are C. does D. x 6. Mary often ......... TV after dinner with her parents. A. watch B. to watch C. watches D. watchs 7. What does your mother ........ in the evening? – She ......... me with my homework. A. do – help B. do – helps C. does – helps D. does – help 8. I sometimes go to the sports centre with my friends ......... the afternoon. A. on B. at C. with D. in 9. I went ......... a trip with my family. A. in B. on C. at D. of 10.......... did you go on holiday? A. What B. Where C. Which D. How many Exercise 4: Read and match: 1. Where will you be this weekend? a. They’ll be by the sea. 2. Where will Mai be tomorrow? b. I think I’ll swim in the sea. 3. Where will Hung be next weekend? c. He’ll be in the mountains. 4. What will your family do this weekend? d. I don’t know. I may explore the caves. 5. Will you visit Tuan Chau Island? e. Because I have to study. 6. Where will Tom and Peter be next month? f. I think we will go for a picnic. 7. What will you do at Ha Long Bay? g. She’ll be on the beach. 8. Why will you be at home, Hoa? h. I think I’ll be at home. Exercise 5: Reorder these words to make completely sentence: 1. address / What/ Mai’s/ is? ->................................................................................ 2. does / she/ Who/ with / live ? ->............................................................................... 3. her/ Is/ house/ beautiful? ->................................................................................ 4. 56 Nguyen Trai/ is / Street/ It. ->.............................................................................. 5. she/ Where/ does/ live? ->................................................................................ ĐÁP ÁN Exercise 1: Choose one word whose underlined part is pronounced differently: 1 - B; 2 - C; 3 - A; 4 - B; 5 - D Exercise 2: Find the odd one out 1 - c; 2 - a; 3 - c; 4 - c; 5 - d Exercise 3. Choose the best answer: 1 - B; 2 - D; 3 - A; 4 - B; 5 - A; 6 - C; 7 - B; 8 - D; 9 - B; 10 - B Exercise 4: Read and match: 1 - h; 2 - g; 3 - c; 4 - f; 5 - d; 6 - a; 7 - b; 8 - e Exercise 5: Reorder these words to make completely sentence: 1 - What is Mai’s address? 2 - Who does she live with? 3 - Is her house beautiful? 4 - It is 56 Nguyen Trai Street. 5 - Where does she live? ĐỀ 7 I. Circle the best answers (2 mark) 1. Did you go on a picnic? A. Yes, I do B. Yes, I did C. Yes, I don’t D. Yes, I didn’t 2. What’s your address? ---> It’s……………… A. Village B. Countryside C. 70 Village Road D. City 3. What’s Tam like? A. He’s kind B. She’s a princess C. She’s kind D. He’s a King 4. Where will you be tomorrow? A. I will be at home B. He will be in the mountains C. She will be on the beach D. They will be by the sea 5. When will Sports Day ………? A. in B. on C. to D. be 6. ……….. did you go on holiday? A. What B. How C. Who D. Where 7. What do you ……… in the morning? A. on B. do C. play D. like 8. How many ………… do you have today? A. lesson B. four C. five D. seven II. Put the letters in the correct order to make a correct word.(1pt) III. Read the text carefully. Tick (a) True or False.(1, 5 pt) Tom likes reading. On Sunday, he often stays at home and reads comic books. He like Case Closes very much. It is a Japanese story. The main character is a schoolboy called Jimmy Kudo. He often helps the police. He is good at his job. Jimmy Kudo is Tom’s favourite character because he is clever and brave. 1. Tom likes reading books in his free time 2.Case Closed is a Malaysian story. 3.The main character is Jimmy Kudo 4.Jimmy Kudo is a policeman 5.Jimmy Kudo is clever and brave IV. Fill in each gap with a suitable word from the box ( 1, 5 pt ) . friendly; Science; favourite; week; school; It is Wednesday today . Trung is at Hung Duong Primary(1)……. . . He has four lessons: Vietnamese, Maths, English and (2) …………………..Trung has English four times a (3) ………………. Miss Hien is his English teacher. She is a kind and (4) …………….teacher. English is one of Trung’s (5)………………..subjects because he loves reading English short stories and comic books. Trung also likes chatting online with his foreign friends like Akiko, Tony, Linda and Peter. V. Circle the odd one out (1 pt) 1. A. Doraemon B. Aladdin C. Snow White D. Maths 2. A. badminton B. Volleyball C. Watch D. basketball 3. A. have B. read C. listen D. write 4. A. hard-working B. story C. kind D. clever VI Reorder the words to make sentences .(2 pt) 1. pandas /saw/ two /at /the /She /zoo/. …………………………………………………………………………. 2. I /times /have /a /English /four /week/ …………………………………………………………………………… 3.are /the /your/ zoo /favourite/ animals/ What/ at/? …………………………………………………………………………… 4.We/ learn/ friends /talk /English/ our /because /we/ to /with/ want/ foreign. …………………………………………………………………………….. VII. Write the answers (Viết câu trả lời) (1 pt) 1. Where did you go on holiday? ……………………………………………………………………….. 2. How do you learn English? ………………………………………………………………………….. ĐÁP ÁN I. Circle the best answers (2 mark) 1 - B; 2 - C; 3 - C; 4 - A; 5 - B; 6 - A; 7 - B; 8 - A II. Put the letters in the correct order to make a correct word.(1pt) 1 - Crocodile 2 - Peacock 3 - underground 4 - mountain III. Read the text carefully. Tick (a) True or False.(1, 5 pt) 1 - T; 2 - F; 3 - T; 4 - F; 5 - T IV. Fill in each gap with a suitable word from the box ( 1, 5 pt ) . 1 - school; 2 - Science; 3 - week; 4 - friendly; 5 - favorite V. Circle the odd one out (1 pt) 1 - D; 2 - C; 3 - A; 4 - B VI Reorder the words to make sentences .(2 pt) 1 - She saw two pandas at the zoo. 2 - I have English four times a week. 3 - What are your favorite animals at the zoo? 4 - We learn English because we want to talk with foreign friends. VII. Write the answers (Viết câu trả lời) (1 pt) 1 - I went to Da Nang. 2 - I learn English by watching English news and films. ĐỀ 8 Part I. Listening (Nghe) (4.0 marks) A. Question 1. Listen and tick. (1.0 mark) (Nghe và đánh dấu ( √ ) vào ô lựa chọn đúng) Minh Maths Science IT PE Music Art Lan Long English Vietnamese B. Question 2. Listen and circle a or b ( 1.0 mark) (Nghe và khoanh tròn vào đáp án a hoặc b) 1. Mai has English ______________ a. four times a week b. every school day 2. Nam has ___________________ a. four lessons b. no lesson 3. Akiko is ___________________ a. at school b. on holiday 4. Quan has Maths _________________ a. every school day b. four times a week C. Quetionn 3 . Listen and write one word in each blank (1.0 mark) (Nghe và viết một từ thích hợp vào chỗ trống) gentle, hard working, clever, kind 1. What’s Tam in The story of Tam and Cam like? She’s____________________ 2. What’s Doraemon like? He’s ____________________ 3. What’s the Seven Dwarfs like? They are short and ________________ 4. What’s An Tiem like? He’s clever and __________________ D. Question 4. Listen and circle ( 1.0 mark ) (Nghe và khoanh tròn vào câu lựa chọn đúng) 1.What did the tigers do when Nam was at the zoo? a. They moved quickly b. They moved slowly 2. What did the pandas do when Quan was at the zoo? a. They ate quickly b. They ate slowly 3. What did the peacocks do when Phong was at the park? a. They moved beautifully b. They moved quietly 4.What did the tigers do when Lan was at the circus? a. They moved quickly b. They roared loudly. Part II. Reading and writing ( Đọc và viết )( 5.0 marks ) A. Question 1. Read and tick (√ )Yes or No ( 1.0 mark ) (Đọc kỹ đoạn văn sau và đánh dấu (√ ) vào chọn Yes hoặc No cho đúng với nội dung bài) Tony likes reading. On Sundays, he often stays at home and reads comic books. He likes Doraemon very much. It is Japanese story. The main character is a fat cat. He is clever and friendly. 1. Tony likes reading fairy tales. 2. Doraemon is a Vietnamese story. 3. A fat cat is the main character. 4. Doraemon is friendly. B. Question 2. Read and complete ( 1.0 mark ) (Đọc đoạn văn và hoàn thành các câu sau đây ) My name is Mai. I’m in class 5A, Nguyen Du Primary School. I go to school every day except Saturday and Sunday. I have four lesson a day. Today is Monday. I have Maths, Vietnamese, Music and English. I have English twice a week. 1. She goes to school every day except __________________________ 2. She has _____________ lesson a day. 3. Today is ____________ 4. She has English _____________________ C. Question 3. Choose and circle the correct answers. ( 1.0 mark ) (Chọn và khoanh tròn vào câu trả lời đúng ) 1.How many ___________ do you have today? a. lessons b. lesson c. music 2. What______ you reading ? a. is. b. are. c. do 3. What ______ you see at the zoo? a. do b. did c. are 4. What did the peacocks do ______ you were there ? a. when b. where c. why D. Question 4. Read and complete the text with the words from the box( 1.0 mark ) (Đọc và hoàn thành đoạn văn với các từ cho sẵn) clever, monkeys , like , do I ____________ going to the zoo. My favourite zoo animals are ______________ . I think the monkeys are very _____________. They can _____________a lot of things. I am happy to see them at the zoo. E. Question 5. Write the words in order ( 1.0 mark ) (Viết lại các từ sau theo trật tự đúng của câu ) 1. did / you / What / see / the / at / zoo ? _________________________________________________________ 2. are / you / reading ? / What / _________________________________________________________ 3. The Fox / and / I’m / The Crow. / reading / _________________________________________________________ 4. have / art / once a week / . I / _________________________________________________________ ĐÁP ÁN PART II. ĐỌC VÀ VIẾT A.Question 1 1. No; 2. No; 3. Yes; 4. Yes; B.Question 2 1. Saturday and Sunday 2. four 3. Monday 4. twice a week C. Question 3 1. a; 2. b; 3. b; 4. a; D. Question 4 1. like; 2.monkey; 3.clever; 4. do; E. Question 5 1. What did you see at the zoo ? 2. What are you reading ? 3. I’m reading The Fox and The Crow. 4. I have art once a week. ĐỀ 9 Chọn một từ khác loại. 1. a.listened b.went c.watched d.played 2. a.reading b.sing c.speaking d.cleaning 3. a.Thursday b.November c.December d.February 4. a.twenty b.tenth c.thirty d.forty-two 5. a.English b.Australia c.Chinese d.Japanese Chọn đáp án đúng 1.There ___ a lot of students at the festival. a.is b.were c.was 2.Our parents ___ TV now. a.are watching b.watches c.watched 3.She ___ pictures last Sunday. a.draws b.drew c.drawing 4.We ___ at home yesterday. a.was b.were c.are 5.___ often do you go swimming? a.How b.What c.When 6.Trung was born ____ may 5th 2002. a.in b.on c.at 7.They ___ Music and Science today. a.don't b.have c.has 8.what ___ his mother do? a.do b.does c.doing 9.___ play skipping rope. a.let b.let is c.let's 10.We had a song festival ______ a.now b.yesterday c.today Sắp xếp lại những từ sau thành các câu sau hoàn chỉnh. 1.Song /They /the /Festival /at /were. ________________________________________ 2.do / you /What /be/ want /in /future /the /to ? ________________________________ 3.was/ your / When / son /born? ____________________________________________ 4.today / What /date /is / the ? ______________________________________________ 5.uncle /works/ farm/ on /My/ the. __________________________________________ Đọc đoạn văn và trả lời câu hỏi dưới đây. Hi. My name is Thuan. I'm a worker. I work in a big factory. I get up early in the morning. I go to work at six thirty. I have lunch in the canteen. I always have rice and pork for lunch. I don't like bread and eggs.I always play sports after work. I go home at six p.m . I often stay at home in the evening. I usually watch TV or read newspapers. At the weekend I often play with my children . We go to bed at ten.thirty p.m . 1.What is his name? ______________________________________________________ 2.What is his job? ________________________________________________________ 3.Where does he work? ___________________________________________________ 4.Does he get up late ? ____________________________________________________ 5.What time does he go to work ? ___________________________________________ Đặt câu hỏi cho từ gạch chân. 1.Nga wants to be a singer. ________________________________________________ 2.I often go to bed at 10.00 p.m.______________________________________________ 3.My father works in a factory. _____________________________________________ 4.We were at the School Festival yesterday. ___________________________________ 5.He often played with his children in the evening . _______________________________________________________________________ ĐÁP ÁN Chọn một từ khác loại. 1 - b; 2 - b; 3 - a; 4 - b; 5 - b Chọn đáp án đúng 1 - b; 2 - a; 3 - b; 4 - b; 5 - a; 6 - b; 7 - b; 8 - b; 9 - c; 10 - b Sắp xếp lại những từ sau thành các câu sau hoàn chỉnh. 1 - They were at Song Festival. 2 - What do you want to do in the future? 3 - When was your son born? 4 - What is the date today? 5 - My uncle works on the farm. Đọc đoạn văn và trả lời câu hỏi dưới đây. 1 - His name is Thuan. 2 - He is a worker. 3 - He works in a big factory. 4 - No, he doesn’t. 5 - He goes to work at six thirty. Đặt câu hỏi cho từ gạch chân. 1 - What does Nga want to be? 2 - What time do you often go to bed? 3 - Where does your father work? 4 - When were you at School Festival? 5 - What did he often do with his children in the evening? ĐỀ 10 I. Leave ONE unnecessary letter in these words to make them correct. 1. STAIDIUM …………………………………………. 2. HOISPITAL …………………………………………. 3. SUPERIMARKET …………………………………………. 4. CINEIMA …………………………………………. 5. POEST OFFICE …………………………………………. 6. PHAREMACY …………………………………………. 7. THEATREA …………………………………………. 8. BEETWEEN …………………………………………. II. Choose the correct answer to complete the sentences. 1. He looks different ______ his father. A. at B. with C. from D. for 2. Mr.Ba has _______days off than Mr. Trung. A. much B. many C. less D. fewer 3. Hung is in his room.He_________ the guitar now. A. play B. plays C. will play D. is playing 4. ________ a lovely house! A. How B. What C. When D. Where 5. My brother is the __________ in my family. A. more intelligent B. intelligent C. most intelligent D. less intelligent 6. A _______ works on the farm. A. teacher B. doctor C. farmer D. journalist 7. __________ do you usually do after school? – I read books and watch TV. A. How B. What C. When D. Why 8. Lan lives _____ 20 Nguyen Tat Thanh Street. A. on B. at C. to D. in III. Reorder the words to complete sentences. 1. doctor / see / you / the /should/ ./ _______________________________________ 2. My / anything / didn’t / mother /buy/ ./ _______________________________________ 3. the / is / warm / spring / in /weather/ ./ _______________________________________ 4. going / we / to / are / Nha Trang / next weekend /visit/ ./ _______________________________________ 5. fly / he / the / wants / kite /to/ ./ _______________________________________ IV. Read and answer the questions. Hello! My name is John. I am from London. I’m having a wonderful holiday in Phuket, Thailand. The beach is nice. The hotels look beautiful and the seafood is very tasty. The weather is nice, so I go swimming most of the time. Yesterday, I met a pretty girl from Ha Noi. She was very friendly. 1. Where is John from? ______________________________________ 2. Where is he now? _______________________________________ 3. What does he do during this holiday? _______________________________________ 4. Is the weather bad? _______________________________________ 5. Did he meet a pretty girl from China? _______________________________________ Đáp án Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 5 học kỳ 1 I. Leave ONE unnecessary letter in these words to make them correct. 1. Stadium 2. Hospital 3. Supermarket 4. Cinema 5. post office 6. pharmacy 7. theatre 8. between II. Choose the correct answer to complete the sentences. 1. A; 2. D; 3. D; 4. B; 5. C; 6. C; 7. B; 8. B; III. Reorder the words to complete sentences. 1. You should see the doctor. 2. My mother didn’t buy anything. 3. The weather in spring is warm. 4. We are going to visit Nha Trang next week. 5. He wants to fly the kites. 6. He is from America. IV. Read and answer the questions. 1. He is in Phuket, Thai land. 2. He goes swimming. 3. No, it isn’t. 4. No, he didn’t.