Cộng đồng chia sẻ tri thức Lib24.vn

Bộ đề thi giữa kì 1 lớp 7 môn Tiếng Anh trường THCS Lê Quý Đôn

d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e
Gửi bởi: Nguyễn Thị Thu Hiếu 11 tháng 11 2020 lúc 14:14:31 | Được cập nhật: 17 tháng 5 lúc 14:25:41 Kiểu file: DOC | Lượt xem: 1241 | Lượt Download: 28 | File size: 0.16128 Mb

Nội dung tài liệu

Tải xuống
Link tài liệu:
Tải xuống

Các tài liệu liên quan


Có thể bạn quan tâm


Thông tin tài liệu

SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO BÌNH THUẬN
TRƯỜNG TH - THCS - THPT LÊ QUÝ ĐÔN
ĐỀ KIỂM TRA GIỮA KÌ 1 - NĂM HỌC 2017-2018
Môn : Tiếng Anh
Khối: 7
Thời gian làm bài: 45 phút
Ngày kiểm tra : ...../.../2017
Đề 1
Name: …………………………..
Class: 7A1
Đề có 3 trang
A. PRONUNCIATION & VOCABULARY & GRAMMAR: (5.0ms)
I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others. (0,5m)
1. A. bottle
B. collect
C. purpose
D. second
2. A. fear
B. earn
C. hear
D. clear
II. Choose the word which is stressed differently from the others. (0,5m)
3. A. collector
B. again
C. dirty
D. provide
4. A. pottery
B. model
C. badminton
D. gymnastics
III. Choose the best answer among A, B, C or D that best completes each sentence (3,0ms).
5. It’s good to__________blood because you can save people’s lives.
A. use
B. help
C. donate
D. collect
6. I_____playing board games interesting because I can play them with my friends.
A. find
B. tell
C. say
D. think
7. Nam wants to lose weight,________he began jogging last Sunday.
A. and
B. so
C. because
D. or
8. He is holding his neck. I think he has a __________.
A. sunburn
B. flu
C. sore throat
D. toothache
9. Sports like riding a bike and running use a lot of ____________.
A. calories
B. diet
C. food
D. fruit
10.
You are a ________if you help other people willingly and without payment.
A. Homeless person
B. orphan
C. sick child
D. volunteer
11.
If you have a lot of bottles, dolls or stamps, your hobby is __________.
A. cycling
B. collecting
C. decorating
D. carving
12.
My sister__________to pop music every day.
A. listen
B. listening
C. listens
D. will listen
13.
Because Minh has_________worked for a charity shop, he really wants to do it.
A. ever
B. ago
C. already
D. never
14. My father has a/ an _________hobby: carving eggshells.
A. horrible
B. unusual
C. bad
D. boring
15. You’ll become healthier if you consume _________soft drinks.
A. less
B. more
C. fewer
D. much
16. A: This weekend I’m going to the SOS village to teach the children there.
B: I________you.
A. Join
B. am joining
C. will join
D. have joined
IV. Match the sentences in A with the sentences in B to form meaningful sentences. (1 m)
A
B
17.Eat a lot of red fruits and vegetables
a. because it is harmful for your eyes.
18. Eat less high-fat food
b. or you will become weak and tired.
19.Don’t read or study when there’s not enoughc.to keep you from getting fat.
light
d .because they provide vitamin A, which is good for the
20.Eat enough calories.
eyes.
..............................................................................................................................................................................

B. READING. (2.5 ms)

I. Read the text and mark the sentences as True (T) or False (F). (1.25 ms)
KEEPING OUR TEETH HEALTHILY
How can we keep our teeth healthy? First, we ought to visit our dentist twice a year. He can fill the
small holes in our teeth before they destroy the teeth. He can examine our teeth to check that they are
growing in the right way. Unfortunately, many people wait until they have toothache before they see a
dentist.
Secondly, we should brush our teeth with a toothbrush fluoride toothpaste at least twice a day – once
after breakfast and once before we go to bed. We can also use wooden toothpicks to clean between our
teeth after a meal.
Thirdly, we should eat food that is good for our teeth and our body: milk, cheese, fish, brown bread,
potatoes, red rice, raw vegetables and fresh fruit. Chocolate, sweets, biscuits and cakes are bad,
especially when we eat them between meals. They are harmful because they stick to our teeth and
cause decay.
Mark the sentences
T/F
21. We should not visit our dentist regularly.
22. It’s possible to wait until we have toothache, then we see a dentist.
23. We ought to brush our teeth twice a day.
24. We should eat more fish, raw vegetables and fresh fruit.
25. People are advised to eat chocolate, sweets biscuits and cakes between
meals.
II. Read the text. Choose the best answer A, B, C or D. (1.25 ms)
HOBBIES
Many pupils of our school have (26)______hobbies. Lara is 11 years old. She likes (27)_________ poems and
painting pictures.
Tom is 15 years old ans he has very interesting hobbies. He likes dancing, designing Internet sites and
(28)_________ the piano.
Robert is almost 13 years old. His hobbies are playing football and (29)________ detective stories. Our pupils
do many interesting things and they are very busy.
They also love different (30)_______. Tom is the best pupil at Maths. Lara is good at Arts and Literature. And
Robert is one of the best pupils at PE. Their hobbies help them study well too.
26. A. interest
B. interesting
C. interested
D. interests
27. A. write
B. writes
C. writing
D. wrote
28. A. playing
B. play
C. plays
D. to play
29. A. read
B. reads
C. to read
D. reading
30. A. objects
B. sports
C. subjects
D. hobbies
C. WRITING. (2.5 ms)
I. Complete the following sentences using the cues given. (1 m)
1. I/ work/ in/ bank/ for ten years.
........................................................................................................................................................
2. She/ not watch/ TV/ yesterday.
.........................................................................................................................................................

II. Imagine that you are a doctor. Write an e-mail of 60 – 80 words to respond your patient
who is putting on weight. Give him/ her your advice. (1.5 m)
............................................................................................................................................................................

............................................................................................................................................................................
............................................................................................................................................................................
............................................................................................................................................................................
............................................................................................................................................................................
............................................................................................................................................................................
............................................................................................................................................................................
............................................................................................................................................................................
............................................................................................................................................................................
............................................................................................................................................................................
............................................................................................................................................................................
............................................................................................................................................................................
............................................................................................................................................................................
............................................................................................................................................................................
............................................................................................................................................................................
............................................................................................................................................................................
............................................................................................................................................................................
SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO BÌNH THUẬN
TRƯỜNG TH - THCS - THPT LÊ QUÝ ĐÔN
ĐỀ KIỂM TRA GIỮA KÌ 1 - NĂM HỌC 2017-2018
Môn : Tiếng Anh
Khối: 7
Thời gian làm bài: 45 phút
Ngày kiểm tra : ...../.../2017
Đề 2
Name: …………………………..
Class: 7A1
A. PRONUNCIATION & VOCABULARY & GRAMMAR: (5.0ms)
I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others. (0,5m)
1. A. go
B. photo
C. piano
D. collect
2. A. watch
B. catch
C. school
D. teach
II. Choose the word which is stressed differently from the others. (0,5m)
3. A. temperature
B. stomachache
C. adult
D. advice
4. A. recycle
B. benefit
C. provide
D. encourage
III. Choose the best answer among A, B, C or D that best completes each sentence (3,0ms).
5. ________are those who do not have a home and really need help.
A. elderly people
B. sick children
C. homeless people
D. disabled people
6. She often _______money to charitable organisations.
A. donate
B. volunteer
C. recycle
D. plant
7. I think I_______him before.
A. meet
B. met
C. will meet
D. have met
8. When I was a little girl, I often_________ the piano.
A. play
B. played
C. plays
D. have play
9. Eat______junk food. It makes you fat!
A. less
B. fewer
C. more
D. many
10. I have temperature,____I feel tired.
A. and
B. or
C. but
D. so
11. She looks very red. She was outdoors all day yesterday. I think she has __________.
A. sunburn
B. headache
C. toothache
D. flu
12. My grandparents _____exercise in their free time.
A. play
B. collect
C. go
D. do
13. If you always buy flowers and put them in a vase to display in your house, your hobby is ________.

A. collecting flowers
B. arranging flowers
C. planting trees
D.bird-watching
14. They hate ________noodles. They prefer rice.
A. eating
B. eat
C. eats
D. ate
15. I find this hobby________because carved eggshells are unique gifts for families and friends.
A. interest
B. interested
C. to interest
D.interesting
16. Go Greens _________the environment.
A. gives
B. protects
C. donates
D. recycles
IV. Match the clauses in A with the clauses in B to form meaningful sentences. (1 m)
A
B
17. I want to eat some junk food,
a. and I feel tired.
18. I don’t want to be tired tomorrow,
b. or I can cycle to school.
19. I have a temperature,
c. but I am putting on weight.
20. I can exercise every morning.
d. so I should go to bed early.
......................................................................................................................................................................
D. READING. (2.5 ms)

III.

Read the text and mark the sentences as True (T) or False (F). (1.25 ms)

Dentists say that the most important part of tooth care happens at home. So, what should we do to have good
oral teeth?
First of all, we should brush our teeth at least twice a day – after breakfast and dinner. To keep our teeth
healthy, we should brush thoroughly for two minutes. Move the brush back and forth and make sure to clean
the back, front and top sides of each tooth. Second, among a lot of toothbrushes in the supermarket, we should
choose a small-headed soft toothbrush. It can reach all areas of the mouth and doesn’t harm our teeth and gums.
We should also replace the toothbrush every three months.
Third, we should use mouthwash after brushing. Each tooth has five sides, but a toothbrush cleans only three of
them. The mouthwash helps us clean teeth completely. Remember to spit it out.
Fourth, we should choose the best food for the health of our teeth which includes cheeses, chicken or other
meat and nuts. These food provide the calcium which helps strengthen the teeth. Some vegetables like garlic,
ginger or pepper can be used as home remedies for a toothache. Try to advoid snacks, sugary food or soda.
Last but not least, we should visit our dentist at least every six months and every time that we have a problem
with our teeth.

Mark the sentences

T/F

21. Tooth care doesn’t include taking care of the teeth at home.
22. We should brush our teeth for one minute.
23. Among a lot of kinds of mouthwash, we should choose carefully.
24. Snacks and sugary food are harmful for the teeth.
25. We should choose a toothbrush with a small head.
I. Read the text. Choose the best answer A, B, C or D. (1.25 ms)
WHAT IS COMMUNITY SERVICE?
Community service is (26)_________to help those in your community. It might be something that is done once
or on a regular basis. Community (27)__________ is often referred to as “giving back to your (28)________”.
It can be done by an (29)__________ or an organisation. Community service is giving your time without being
(30)__________, whether it is to help the less fortunate or to help clean up your community.
26. A. volunteer
B. volunteering
C. voluntary
D. to volunteer
27. A. benefit
B. product
C. service
D. gift
28. A. community
B. volunteer
C. friend
D. help
29. A. adult
B. individual
C. elderly person
D. area

30. A. given

B. donated

C. paid

D. provided

E. WRITING. (2.5 ms)
III.
Complete the following sentences using the cues given. (1m)
3. We/ buy/ new car/ last weekend.
........................................................................................................................................................
4. She/ not write/ her grandparents/ yet.
.........................................................................................................................................................

IV.Imagine that you are a doctor. Write an e-mail of 60 – 80 words to respond your patient
who is putting on weight. Give him/ her your advice. (1.5 ms)
............................................................................................................................................................................
............................................................................................................................................................................
............................................................................................................................................................................
............................................................................................................................................................................
............................................................................................................................................................................
............................................................................................................................................................................
............................................................................................................................................................................
............................................................................................................................................................................
............................................................................................................................................................................
............................................................................................................................................................................
............................................................................................................................................................................
............................................................................................................................................................................
............................................................................................................................................................................
............................................................................................................................................................................
............................................................................................................................................................................
............................................................................................................................................................................
............................................................................................................................................................................
............................................................................................................................................................................

ĐÁP ÁN ĐỀ THI GIỮA KÌ
ĐỀ 1
1A
2B
3C
4D
5C
6A
11B
12C
13D
14B
15A
16C
21F
22F
23T
24T
25F
26B
WRITING
1. I’ve worked in a bank for ten years.
2. She didn’t watch TV yesterday.
ĐỀ 2
1D
2C
3D
4B
5C
6A
11A
12D
13B
14A
15D
16B
21F
22F
23F
24T
25T
26B
WRITING
1. We bought a new car last weekend.
2. She hasn’t written to her grandparents yet.

7B
17D
27C

8C
18C
28A

9A
19A
29D

10D
20B
30C

7D
17C
27C

8B
18D
28A

9C
19A
29B

10D
20B
30C

MA TRẬN ĐỀ THI